Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Ottoverstein, avagy old school felsők kishazánkból

Ottoverstein, avagy old school felsők kishazánkból

2013. március 13. - Darqo

Ottoverstein01_resize.jpg

Mikor szembetalálkoztunk az Ottoverstein márkával, azonnal tudtuk, hogy szeretni fogjuk az általuk készített old school felsőket, hisz a stílus közel áll a szívünkhöz. Aztán egyből kiderült az az örömteli tény is, hogy bár a neve nem ezt tükrözi, de egy magyar vállalkozásról van szó, amely még csak 2011-ben alakult, és amely a rövid idő ellenére is szép sikereket tudott elkönyvelni. Megértjük! A hetvenes, nyolcvanas évek hangulatát idéző, minőségi magyar alapanyagokból kishazánkban készített felsőkkel az Ottoverstein egyedi stílust képvisel a hazai piacon. Ruháikat olyan közismertebb személyiségek is hordják már, mint például az Óriás vagy a Fish! zenekar tagjai. Reméljük, a határ a csillagos ég, mert szerintünk megérdemlik! Megkerestük az Ottoversteint és Balogh Borsát, a tulajdonost találtuk, akivel készítettünk egy interjút.

 

MC: Olvastuk, hogy végzettségedet tekintve történelemtanár vagy. Hogyan jut el valaki innen egészen odáig, hogy saját divatmárkát alapít?

 

BB: Elég egyszerűen. Engem az Ottoverstein előtt is mindig old school cuccokban lehetett látni, amiket vagy külföldön, vagy turkálókban vettem, úgyhogy gondoltam véget vetek az áldatlan állapotoknak. A történelem most is érdekel.

Ottoverstein02.jpg

MC: Külső személőként hatalmas falatnak tűnik elérni azt, hogy valami felkeltse az emberek figyelmét a sok tömegcikk között. Miért éri meg belevágni a saját ötletek megvalósításába? Te bátorítanád a hozzád hasonló embereket a tettekre, a megvalósításhoz szükséges lépések megtételére?

 

BB: Pedig szerintem nem nagy falat. Ha megvan, hogy mi az ami igazán érdekel, és ha esetleg még nincs telítve vele a piac, akkor szerintem mindenképp meg kell próbálni, ha bebukod, bebukod. Nyilván nem a családi házat kell feltenni, de azt gondolom ilyenekért érdemes kockáztatni, ezek az izgalmas dolgok az életben. Csinálni valami olyat, ami előtte még nem volt.

Ottoverstein03.jpg

MC: Az Ottoverstein ruházati termékek elsősorban a hetvenes, nyolcvanas évek sportos divatját kedvelő rétegnek készülnek. Miért pont ezt a stílust választottad?

 

BB: Nem tudom miért de elég betegesen vonzódom ehhez a korszakhoz, nyilván azért mert vagy nem éltem benne, vagy amiben éltem abból csak a tejbegrízre meg a mászókákra emlékszem. Szerintem az egész korszakban van valami bájos tökéletlenség ami mégis valami miatt vagány, én meg ezt a vagányságot próbálom átmenteni a magam szerény kis eszközeivel.

Ottoverstein04.jpg

MC: Mi vagy ki inspirált/inspirál a minták kitalálása közben?

 

BB: Az egyszerűség. Nem tanultam divattervezést, úgyhogy lehet, hogy kicsit álszerénység lenne nagy inspirációkról beszélni. Egyszerűen csak olyan felsőket találok ki amik nekem tetszenek. Mázli, hogy mondjuk nem az esküvői ruhák érdekelnek, mert olyanokat nem tudnék tervezni. Vagy tudnék, de abban nem lenne köszönet.

Ottoverstein05_resize.jpg

MC: Mindent te csinálsz? Ötletelsz, majd szabsz és varrsz, szősz és fonsz, mert takács vagy, közben meg jó marketinges, no meg fotós is, vagy azért van segítséged a munkában?

 

BB: Persze, hogy van. Varrni például nem tudok, úgyhogy az egy kis budapesti varrodában történik. Ezt leszámítva mint ötletgazda/tulajdonos nyilván a kezemben összpontosulnak a dolgok. Amikor meg valami szakmai segítségre van szükség – pl. fotó, honlap – akkor jönnek a kedves barátok segédkezet nyújtani sörért meg felsőkért :).

Ottoverstein06_resize.jpg

MC: Az Ottoverstein márkanév baromi jó, de nem igazán magyaros, az oldalatokon mégis az szerepel, hogy a felsők kézzel készülnek, idehaza. A felhasznált alapanyagok honnan származnak?

 

BB: Igen, egyértelmű büszkeség, hogy az Ottoverstein Magyarországon készül, magyar munkaerő által, magyar alapanyagokból. Ezt nem titkoljuk, sőt ahol lehet hangsúlyozzuk.

Ottoverstein07_resize.jpg

MC: Bármennyire is fiatal azonban a márka, mégis sikeresnek nevezhető. Szerinted mi a titka a felsőidnek? A minőség? A stílus? Talán az, hogy sokakban felidézhet valamit a gyerekkorból? Vagy valami más?

 

BB: Nem tudom. Ahogy az előbb mondtam, én csak olyan felsőket tervezek amiket én is szívesen hordok. Ha ez találkozik mások ízlésével is, annak én nagyon örülök, de nincs bennem semmi görcsösség, hogy egy esetleges nagyobb népszerűség érdekében olyat csináljak amit nem érzek 100%-ban magaménak. A prémium minőség természetesen kiindulási alap.

Ottoverstein08_resize.jpg

MC: Van esetleg olyan külföldi és hazai közismertebb személyiség, aki Ottoverstein felsőt hord?

 

BB: Hazaiak közül, főleg zenészek akik ismertebbek. Szívesen adok olyan zenekaroknak akiket szeretek és akik szívesen hordják a felsőket. Jelenleg pl. az Óriás zenekar, és a Fish!-ék ilyenek, de folytatódni fog a sor és idővel jó hosszú lesz azt megígérem, de most nem lőném le a tréfát. Külföldön van két barátomnak, drukkolok nekik, hogy valamiben híresek legyenek.

Ottoverstein09_resize.JPG

MC: Mik a jövőbeli terveid? Mit várhatnak az érdeklődők?

 

BB: Pólók, hosszú ujjú pólók, táskák. Nincsenek ötéves tervek, de részemről mindent megteszek azért hogy a márka minél ismertebb és népszerűbb legyen.

Ottoverstein10_resize.JPG

MC: Hol lehet beszerezni az Ottoverstein felsőket?

 

BB: A teljes kollekcióból a honlapról lehet rendelni. Ha esetleg nincs raktáron, akkor rendelésre elkészítjük bármely méretben, akár férfi, akár női fazonban, természetesen extra költség nélkül, kb. 10 napos határidővel. A Bakáts téri Szputnyik shopban van kint néhány darab, ott is meg lehet venni, felpróbálni, megnézni őket.

Ottoverstein11_resize.jpg

MC: Google a barátunk, de ő egyértelműen a ti oldalatokra irányít, így végül mindenképpen meg kell kérdeznünk azt is, hogy ki az a titokzatos Otto Verstein? Divattervező? Mecénás? Vadakat terelő juhász? Vagy?

 

BB: Egyik álmomban valakit így hívtak, de másra nem emlékszem csak arra, hogy reggel azon gondolkoztam, hogy mi ez a hülyeség. Én is beírtam a Googleba és nem dobott ki semmit, úgyhogy gyorsan levédettem és ez lett a márkanév.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr895130006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása