Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Karma: lélek a mindenségből

Karma: lélek a mindenségből

2013. március 07. - Darqo

karma01_resize.jpg

Egészen meglepően sokszor találkozom mostanában hittel, spiritualitással foglalkozó alkotásokkal. Mármint nem az meglepő, hogy foglalkoztatják az embereket ezek a témák, hanem, hogy milyen gyakran bújik elő a gondolatok sokaságából a felszínre, a szavak szintjére, és milyen bátran slisszan ki a kulcslyukon a külvilágba a négy fal zártságából az egyes emberek hite. Tetszik például az is, ahogy Suh Do-ho (korábban itt és itt írtunk róla) megjeleníti a karmáról alkotott belső képeit.

 

A nemzetközileg is elismert koreai művész 2010-ben rozsdamentes acélból készített, 7 méter magasságba nyúló szobra egyértelműen mutatja a semmiből, vagyis a mindenségből újra és újra megjelenő, manifesztálódó, önmaga végtelenségéről, korábbi életeiről, tetteiről, az ok-okozat törvényéről mit sem tudó, kvázi „vak” és éppen ezért mindig újra és újra töltekező, tanuló lélek szimbolikáját. A posztban látható képeket Alan Teo fotós készítette még tavaly a New Orleans-i Művészeti Múzeum (NOMA) Sydney and Walda Besthoff Szoborparkjában.

karma02_resize.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr85120350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása