Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Mellbevágóan nagyképű, de van mire! - Okostévéztem a Samsung jóvoltából [X]

Mellbevágóan nagyképű, de van mire! - Okostévéztem a Samsung jóvoltából [X]

2013. március 06. - Mocca

04.jpg

Ma egy hete, hogy a nagyszoba egyik falát betakarja a tesztre hozzám érkezett „egyszemű szörny”. A diszkréten „Social TV”-nek becézett [monszun idején aláállni is lehet] óriás, ami néhány nap élményei alapján – a Samsung állításával szemben – bátran ki merem jelenteni, hogy már nem is tévé, hanem egy pimaszul logikusan – hangsúlyozottan nem helyettem, sokkal inkább értem/miattam – gondolkodó interaktív multimédia-hibrid vagymi…



…webböngészővel, YouTube-bal, meg Angry Birds-sel, személyi trénerrel, 3D-vel, továbbá olyan okos, személyre szabható funkciókkal is, mint a hangra ki-be kapcsolás, az akár lótuszülésre is programozható mozgásérzékelő, vagy a hálózati-szocializációnkat támogató pikk-pakk arcfelismerő beépített kamera…



03.jpg

01.jpg

05.jpg



Ami magát a tévéséget illeti.



A gyárilag telepített, illetve a Samsung Apps online alkalmazásbolt kínálatából igény és ízlés szerint letölthető tengernyi okosság felfedezéséhez baromi kevés az egy hét. De talán egy hónap is.



Ami eddig megvan…



…pl. ez a hétköznapinak látszó távirányító, melynek mértani közepén markánsan ott dudorodik, egy prizmaszerű – negyedórányi csúszással észlelt – „mester gomb”. Ezt megbökve jött a primer rácsodálkozás. Mert ugyan számítottam arra, hogy valami történni fog, a szemem elé táruló kép, gyaníthatóan a SMART-filozófia esszenciája, bevallom váratlanul ért. Gyorsan ki is kértem volna: a magamfajta, ingerszegény környezetben asszimilálódottat minek már „inzultálni”, főleg „szembesíteni saját sutaságával” jeligére?! A kíváncsiság azonban felülírta ismét az egót.



IMG_20130227_091338.jpg

Aztán itt van ez a SMART HUB-nak nevezett technológia, ami, miután a készülék wifin keresztül felcsatlakozik az „Otthoni hálózatra”, azonnal generál a számítógépen egy új > Play To < menüpontot,



IMG_20130227_091520.jpg



innentől kezdve pedig lehet hanyagolni mindenféle otthonunkban felhalmozott adathordozókat, hiszen a lejátszásra kattintva – legyen akár másik helyiségben is a „küldő” – a médiakönyvtár mappái (AllShare Play) a továbbiakban kényelmesen böngészhetők a falnyi képernyő előtt gubbasztva...



06.jpg

04.jpg



...akár két újjunkkal csippentést imitálva nagyítható a képernyő, vagy egy ujjal mozoghatunk a Smart Hub panelei között, mindezt valami környezetet szkennelő szenzornak köszönhetően. Nem értem, mindenesetre komfortos okosság!



Mint a Samsung Apps, a világ legnagyobb HDTV-alkalmazásboltja, amelyben olyan vezető márkák programjait, is megtalálhatjuk, mint a Berlini filharmonikusok, a BBC, a Google, a folyamatosan bővülő hazai tartalomszolgáltatók közül például az Index, az [Origo], vagy a MTVA.



02.jpg



Az MTVA alkalmazással a Magyar Televízió, valamint a Magyar Rádió archívumának páratlan választéka áll a felhasználók rendelkezésére. Az MTVA alkalmazás által kínált széles tartalmak Video on Demand (VoD) szolgáltatáson keresztül bármikor letölthetők a televízióra, ehhez mindössze 1 megabites sávszélességű internetkapcsolat szükséges. Az alkalmazás óránként frissített és archív anyagokat kínál ingyenesen – hírműsorok, sporthírek és sportesemények összefoglalói, valamint video- és képgalériák, naponta háromszor frissülő időjárás-előrejelzés, emellett a legnépszerűbb magyar sorozatok, szappanoperák és dokumentumfilmek teljes kínálata a Lindától kezdve a Szomszédokon, a Sándor Mátyáson, A Tenkes kapitányán, az Angyalbőrben-en át a Másfélmillió lépés Magyarországon-ig is elérhetők. Az alkalmazás segítségével olyan klasszikus magyar filmeket és dokumentumfilmeket tekinthetünk meg, mint például A koppányi aga testamentuma, az Indul a bakterház, vagy az Ábel a rengetegben, a gyerekek pedig az elmúlt évtizedek legkedveltebb meséinek és rajzfilmjeinek bármelyik részét a Vízipók Csodapóktól a Dr. Bubón, A kockásfülű nyúlon és a Mézga családon át a Süsü, a sárkányig megnézhetik.



07.jpg



A 3D…? …Televízión is nagyon menő.



Egyik cimborának köszönhetően, nekem az Avatar 3D jutott. Az első benyomások: a tévéhez mellékelt szemüveg – multiplexes egyszer használatoshoz képest – alapvetően más kategóriát képvisel, külön jóleső nosztalgiával töltve el, hogy mint megboldogult M41-es játéktankom, úgy ez is – najó, abban cseppet másmilyen volt – elemmel működik. A mozi alapból szuperlatívuszos, térhatásban durván más dimenzió! A szemüveg miatt hezitálás nélkül jár egy nagy kacagóötös!



avatar.jpg

2013-03-06- 14-36-19.jpg



Az internet...



…viszont már most egy tökéletesen jól működő valami, végtelen tartalommal, és szinte végtelen tapasztalattal a különböző platformokat illetően. A tévéket számítógéppel összekábelezve eddig sem volt lehetetlen 30+ colos online élmény, de ha szépen békén hagyjuk a PC-t/laptopot, és csak egy távirányítót szorongatva vágunk bele az emailek a YouTube vagy a Facebook végeláthatatlan útvesztőjébe, akkor sem ér csalódás.



szörf.jpg



Ami tény: 138 centin internetezni vicces, és meglepően rövid idő alatt okoz függőséget. Néhány órányi szörfözés után visszaülni egy laptop monitorja elé egyenesen furcsa volt. Hamar meg tudnám szokni.



Szumma: mantrázhat bárki bármit! Eddigi – kezelje mindenki helyi értékén – saját tapasztalataim alapján explicit kijelenthető: a Samsung okos tévéi tagadhatatlanul nagyképűek, ám de van is mire…!



Ha kíváncsi vagy a Samsung legújabb Smart TV-ire, gyere el a Samsung Smart Forum 2.0 rendezvényre március 22-én, 12 és 18 óra között, valamint 23-án, 10 és 18 óra között az Erzsébet téri Design Terminálba, ahol Te is részese lehetsz azoknak az élményeknek, amelyeket volt szerencsém az elmúlt napokban átélni, és ahol a Samsung legújabb fejlesztéseire is fény derül. Mi tuti ott leszünk...! 



Ps: teszt uccsó napján nem leszek elérhető! Aznap sírni, el kell vonulnom egy csendes sarokba… :)

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr935119776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása