Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Intim titkok egy bőbeszédű ágytól

Intim titkok egy bőbeszédű ágytól

2013. február 26. - Darqo

jadmelki01_resize.jpeg

Mi lenne, ha az ágyak beszélni tudnának? Valószínűleg sok olyan történetet mesélnének, amitől bárki elpirulna. Jad Melki is eljátszott ezzel a gondolattal, viszont sikerült úgy megragadnia a rengeteg árnyalattal rendelkező témát, hogy az polgárpukkasztás helyett finom érzelmekkel hívja fel magára a figyelmet. Romantikával túlfűtve egy szerelmeslevélből idéz az egyetemi tanár, újságíró beszélő ágya.

 

A Melki által átalakított „La Chaleur de L’amour & la Beauté des Paroles” nevű matrac rugói édesanyja 1974. március 25-én írt leveléből idéznek, amelyet apjának írt. A szerelmespár az egyetem alatt arra kényszerült, hogy hosszabb időt töltsön távol egymástól. Édesanyja ekkor Sierra Leonéban tartózkodott, édesapja pedig a Beiruti Amerikai Egyetemen tanult, és állítólag az egyedüli megnyugvást az adta az apja számára, hogy esténként az ágyon fekve az ő leveleit olvasgatta. Aw...

 

A forrásoldalak szerint ez a szöveg olvasható a rugók segítségével: „De l’après-midi j’ai besoin de ta présence. j’ai besoin de toi et de tes paroles pour me réconforter. J’ai besoin de sentir la chaleur de ton amour et la beaute de tes paroles.

 

Nem akarok leiterjakabkodni, így franciául jól tudó olvasóinkat arra kérném, hogy írják le egy kommentben a szöveget magyarul! Köszi! Azért poénként idézném, hogy a fantörpikus gugli fordító mit dobott ki: „A délutáni szükségem van a jelenlét. Szükségem van rád, és a szavakat vigasztalnak engem. Meg kell érezni a meleget a szerelem és a szépség, a szavakat.

jadmelki02_resize.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr935092785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása