Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A térbeli akupunktúra működik, és kész...! - Dutch Mountain by Denieuwegeneratie

A térbeli akupunktúra működik, és kész...! - Dutch Mountain by Denieuwegeneratie

2013. január 09. - Mocca

Nálunk laposabb országot // szigorúan geológiai értelemben... // Európa nem igazán hord a hátán! Egy kezünkön megszámolhatnánk a kivételeket, de lehet, elég lenne oda három ujj is. Az egyik ezen országok közül Hollandia, ahol mérhetetlenül sok víz, ellenben hegy egy sem található. A királyság egekbe törően legmagasabb pontja a német határ mellett vitézkedő Vaalsergberg, amely 321 méterrel domborodik a tengerszint fölé, ami épp' egy méterrel még így is kevesebb, mint az Eiffel-torony magassága. Persze a "narancsok" egy köztudottan innovatív népség. Félteni nem kell őket, mert gyakran és előszeretettel feszegetik a saját határait...

 

holland.jpg

Három fiatal amszterdami építész - Denieuwegeneratie - lakonikus tömörséggel így határozza meg a követendő filozófiát. Az általuk alkalmazott „térbeli akupunktúra” alfája és omegája a feladat proaktív megközelítése. A zsonglőrködésre, a váratlan, egyedi megoldásokra való fokozott hajlandóság, persze elkötelezett pontossággal és hatékonysággal, közben mindvégig a környezetbe való minimális beavatkozásra törekedve.

 

 

Egy nemrégiben befejezett kaszálók, erdők által határolt parcellán egy mesterséges dombba ágyazott és - nem kevés humorral - „Dutch Mountain” névre keresztelt családi házuk külső-belső fotóit végignézve mi hiszünk nekik. Nem kétséges - főleg, hogy még a gyerek is ródlizhat, ráadásul a tetőről - a térbeli akupunktúra létjogosultsága. Nincs bennünk zavar...! :)

 

 

 

Exterior photography by John Lewis Marshall

Interior photography by Jaap Vliegenthart.

via: dezeen.com

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr205008316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása