Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Lenyűgöz a színes részletesség – Dobák Zsolt

Lenyűgöz a színes részletesség – Dobák Zsolt

2012. december 21. - Darqo

Dobák Zsolt01_resize.jpg

Dobák Zsolt grafikus korábban már jelentkezett nálunk. (Ringyódumának hangozhat – pedig nem az –, hogy egyszerűen akkora a jelentkezés a magyART-ba, hogy nagyon nehezen tudjuk tartani az iramot, mindenki kívánságát kielégíteni, így gyakran hosszú-hosszú várakozásra vannak ítélve a tehetségesebbnél tehetségesebb művészek, designerek. Utólag is elnézést mindenkitől, aki nem került még sorra, de ígéretet kapott, igyekszünk!) Már akkor tudtuk, hogy írni szeretnénk róla, az idő viszont most jött el, amihez hozzájárult az is, hogy barátnője nem olyan régen a jelentkezéstől függetlenül megkért minket, hogy nézzünk rá Zsolt oldalaira, és ha tetszik, amit csinál, írjunk róla. Azzal, hogy Zsolt munkássága pont ma kerül bemutatásra, tulajdonképpen egy karácsonyi kívánságot is teljesítünk, hiszen barátnője ezzel szeretné meglepni Zsoltot karácsonyra, úgyhogy tökéletes a pillanat. Mi örülünk a legjobban, hogy egy ilyen aprósággal hozzá tudunk járulni valami igazán kedves dologhoz! A folytatásban tehát Dobák Zsolt alkotásait találjátok, nézegessétek, szeretgessétek őket, mert megérdemlik!

 

Dobák Zsolt

 

A nevem Dobák Zsolt, a fővárosban élek és dolgozok, mint grafikus. Kb.10 éve kezdtem el foglalkozni ezzel a vizuális világmindenséggel, igencsak autodidakta módon. A saját stílusomat leginkább az absztrakt irányzatok közé sorolom, lenyűgöz a színes részletesség, az olykor bonyolult, olykor pedig primitív, egyszerű látvány. Teljesen letaglózza az embert. A workflow is ennek a jegyében telik. Az ember elkezdi körbevágni a fényképeket, kimaszkolni a formákat és felépíti a bonyolult, ám rendezett káoszt. Nekem az tetszik, hogy mindig lehet új alkotóelemeket találni, és amíg ez így van, addig lehet is építkezni. Tetszik, ahogy a flekkekből formák lesznek, a formákból bonyolult kompozíciók, a végén pedig dinamikus produktum.

 

Dobák Zsolt02.jpg

Inspirációról: A reggelt én is úgy kezdem, hogy bejárok egy rutin szerű kört a világhálón, megnézem az új munkákat, olvasok mások tapasztalatairól. Látok megannyi napi ajánlót, egyet kettőt én is megosztok. :) Mint mindenki más, én is az egyedi látványt és arculatot keresem, isteni érzés, amikor valaki úgy aposztrofálja kezed nyomát, hogy „Ez kib@szott jó, haver!”

Dobák Zsolt03_resize.jpg

Érdekességek az elmúlt évekből? Van az is, persze…Mikor évekkel ezelőtt felhívtak BÖF-től, szívesen megjelentetnének pár design-t tőlem. (köszi Csaba) Azután rá egy hónapra Wahorn András hívott fel, pár jó szót szólni a munkáról. Megtiszteltetés volt! Franciaországból jött egy felkérés, pólódesignok, mind-mind kreatív megvalósítások. Nem volt egyszerű falat, olykor komoly tehernek éreztem. De a végén jó volt érezni az elégedettséget.

Dobák Zsolt04_resize.jpg

2010-ben Pete Harrisonnak hála a Desktopography-ban is részt vehettem. Pár éve még csodáltam az ottani srácokat, és tényleg fantasztikus munkákat produkáltak. Egy ilyen megjelenés erősen hozzájárul az ember inspirálódásához is.

Dobák Zsolt05_resize.jpg

Aztán persze vannak árnyoldalai is a dolognak. Néha „szembe jön az utcán” a saját munkám. Elég kellemetlen volt, egyszer Kilfish (az igen tisztelt ő) írt e-mailt, miszerint megtalálta egy képemet póló formájában, valami design vásáron – tudtam-e róla? Persze szomorúan mondtam, hogy nem, nem tudok róla, csak úgy odakerült…(ha jól tudom, olcsó termék volt a távol keletről)…mindegy...

Dobák Zsolt06_resize.jpg

Az utóbbi időben is sok mindennel próbálok foglalkozni. Készültek flyerek külföldre, bedolgozások ügynökségeknek és rendezvényeknek. Vannak personal jellegű törekvések, koprodukciós projektek (lásd. Collab) stb. Sőt, sokszor megkeresnek idegenek a világhálóból, kérnek tanácsokat, ami szerintem tök pozitív. ÉS hatalmas önigazolás az digitális művészettől.

 


Ha te is hasonlóan tehetséges magyar művész, designer, kreatív ember vagy, olvasd el a felhívásunkat és jelentkezz nálunk!


 

Dobák Zsolt07.png

Dobák Zsolt08_resize.jpeg

Dobák Zsolt09.jpeg

Dobák Zsolt10_resize.jpg

Dobák Zsolt11.jpg

Dobák Zsolt12_resize.jpg

Dobák Zsolt13.jpg

Dobák Zsolt14.jpg

Dobák Zsolt15_resize.jpg

Dobák Zsolt16.jpg

Dobák Zsolt17_resize.jpg

Dobák Zsolt18.jpeg

Dobák Zsolt19_resize.jpg

Dobák Zsolt20_resize.jpg

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr664976120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása