Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Tenerife: télből a langymelegbe 2.rész – Bagman #5

Tenerife: télből a langymelegbe 2.rész – Bagman #5

2012. december 08. - Kis-Vuk

Tenerife01 kezdő.jpg

Tenerifei túránk második részében egy kicsit még elidőzünk a magával ragadó Loro Parkban. A teljesség igénye nélkül felsorolnék néhány állatot, amit módunkban áll közelebbről is megszemlélni.

 

A Pingvináriumban egészen hamar tudathasadásos állapotban kerülhetünk, hiszen Hawaii mintás ingben és térdnadrágban az Antarktiszon találjuk magunkat, hóesésben és rengeteg pingvinnel magunk körül, 3 különböző fajból. A fagyhaláltól csak egy speciális üvegfal véd meg minket. Ha a vizuális hideg után némi adrenalinra vágynánk, gyalogoljunk át a cápaalagúthoz, ahol 7 különböző cápafaj cikázik, valamint 20.000 egyéb tengeri állatot és növényfajt is szemügyre vehetünk.

 

Tenerife02 pingvin_resize.jpg

 

A gorillák döbbenetes méretei gondolkodásra késztetnek, ember szerű megjelenésük, elmélázásuk olyan húrokat pendíthetnek meg bennünk, amikről eddig nem is tudtunk.

 

Tenerife03 gorilla_resize.jpg

 

Ha pedig félelemre és reszketésre vágyunk, még az is előfordulhat, hogy egy krokodil néz velünk farkas szemet. Velem megtörtént, hátborzongató volt.

 

Tenerife04 krokodil.jpg

 

A parkról tudni kell, hogy állatvédelemmel is foglalkozik, a hivatalos tájékoztatás szerint például a minősíthetetlen körülmények között tartott csimpánzokat, tigriseket és a korábbi falkájukból kitaszított gorillákat is megmentették, magukhoz vették.

 

Tenerife05 flamingó.jpg

 

Aki kevésbé vad állatokra vágyik, az kergethet rózsaszín flamingókat, filmre veheti az óriás teknősök életét ami dióhéjban „egy lépés egy hét”, vagy rácsodálkozhat a napozó vidrára egy kisebb kövön.

 

Tenerife06 teknős_resize.jpg


Tenerife07 vidra.jpg

 

Felfedező utunk során szabadon lévő papagájokba is belefuthatunk, vigyázat, sokszor nagyon alacsonyan szállnak, és ha szerencsénk, van a kezünkből etethetjük őket, annyira szelídek.

 

Tenerife08 papagáj.jpg

 

Ha viszont a növények kötik le jobban érdeklődésünket, azokban sincs hiány! Ajánlom az orchidea kertet, de legalább annyit, hogy nyitott szemmel járjunk, mert az egész park területén hatalmas aloe verák, meg mindenféle egzotikus virágok nőnek, vagy csak egyszerűen elefántcsaládra nyírják le a bokrokat.

 

Tenerife09 orchidea.jpg

Tenerife10 aloevera_resize.jpg

Tenerife11 elefántcsalád.jpg

 

A másik feledhetetlen élményt nyújtó létesítmény a szigeten a Siam park. Én azt javaslom, hogy a Loro Parkra is egy és a Siam Parkra is egy külön napot szánjunk, mivel területük nagy, a programok színesek, a lehetőségek pedig végtelenek. Ide kell bizony egy strapabíró strandruci a víz szerelmeseinek. Készüljünk fel lélekben a nagy nap előtt életünk legmeredekebb csúszdájára is! Ez Európa legnagyobb és leglátványosabb viziparkja, amit 52 millió euróból sikerült felépíteni és 2008-ban adták át.

 

Tenerife12 siampark_resize.jpg

 

A víz hőmérséklete 25 °C fokra van állandósítva és a sziget környéki vizet használják fel, melyet sótalanítanak. Mivel naponta cserélik és környezetvédelemben jeleskednek, az elhasznált vizet növények öntözésére használják fel. 185.000 négyzetméteren szórakozhatunk önfeledten a kelet stílusát élvezve, melyet Thai építészek kiviteleztek.

 

Tenerife13 kaktuszok_resize.jpg

 

Ha nem vagyunk a vizek szerelmesei akkor sem kell kihagynunk ezt az élményt, kapjunk fel egy hatalmas úszógumit, huppanjunk be vele a Mai Thai folyóba, amely sekély és végig folyik a park egész területén vagy időzzünk el a fókáknál, akik belépésünkkor fogadnak bennünket, esetleg barnulhatunk a Siam beach-en nyugalomban, időnként pálmafák árnyékába behúzódva.

 

Tenerife14 kardvirág.jpg

 

Szörf órákat a Wave Place helyen vehetünk, a gyerekeket pedig több, mint 120 játék várja. Viszont a csúszdák többségénél magassági korlát van, így például a csúszdák királyának számító Tower of Power-nél 142 cm. Maga a csúszda 28 méter magas és 60km/óra sebességgel száguldhatunk le róla. Mivel féltettem a víztől a gépemet, így csak videót tudok nektek linkelni róla. Az első linken magát a nagy csúszdát láthatjátok akcióban, a második linken pedig a park teljes repertoárját.

 

 

 

Javaslom, hogy nyitásra érkezzünk, mert annyi mindent kell kipróbálnunk (a park egész évben délelőtt 10 órakor nyit). Ha a Loro es a Siam Parkot is szeretnénk kipróbálni érdemes a Twin jegyet választanunk, kedvezményt biztosít számunkra a jegy árakból. Jelenleg a Twin ticket 2 fő részére 112 eurót kóstál, ami kicsit soknak tűnhet, de kihagyni vétek lenne.

 

Tenerife15 város_resize.jpg

 

Amiről mindenképpen beszélni kell még, azok az ételek, ezért javasolnék néhányat azok közül, amit érdemes kipróbálni. Ezek közé tartoznak például a sóban sült halak, amelyek közül mindegy, hogy melyiket próbáljátok, mert finomak, bár ők előnyben részesítik a dorada-t, ami egyébként egy ottani sör neve is. Másik különleges specialitásuk a lapos hal. Kipróbálásra érdemes már csak összehasonlítás végett is a spanyol kolbász, ami igen hasonló a magyarhoz, helyi neve chorizo. Estére pedig azt javaslom, látogassunk le a partra, biztosan nyitva találunk egy koktélbárt stílusos napágyakkal, kacskaringós szívószállal, élő Michael Bublé tribute show-val.

 

Tenerife16 part_resize.jpg

 

Sem üdülés sem szórakozás szempontjából nem ajánlom azonban Tenerife Los Americanos „kerületét”, itt főleg angolok múlatják az időt halat, sült krumplit majszolva és sört vedelve. Tehát, ha nem az angolokat akarjuk felfedezni és látni matt részegen, azt javaslom, ne menjünk oda. Inkább akkor már a Teide, ahol a Star Wars bizonyos részeit forgatták. Nos, Teneriféről most ennyit, következő héten a manchesteri karácsonyi vásárra kalauzollak el benneteket.

 

Szeretném kihangsúlyozni, hogy a posztban/posztokban szereplő oldalakat az olcsóbb beszerezhetőség miatt ajánlom, nem reklám célzattal kerültek ide, csak támpontként. Nálam ők váltak be, ha viszont ti tudjátok, hogy hol lehet még kedvezőbb áron hozzájutni valamihez vagy valami még szükséges lehet egy-egy utazáshoz, írjátok le kommentben. Ugyanez igaz a bemutatott helyszínekre is: ha van tippetek szebb, jobb, élvezetesebb, érdekesebb, látványosabb dolgokra az adott helyen, írjátok meg ezt is az olvasóknak. Legyen ez egy interaktív kezdeményezés, amiben bárki megoszthatja a gondolatait, tanácsot adhat az érdeklődőknek!

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr344953711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása