Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Zacskórózsák, műgyomok, lufimolekulák, mechanikus virág

Zacskórózsák, műgyomok, lufimolekulák, mechanikus virág

2012. november 19. - Darqo

lartetlamatiere01_resize.jpeg

Tudtátok, hogy tavaly volt a Kémia Nemzetközi Éve? Töredelmesen bevallom, nekem elkerülte a figyelmem. Most amúgy egyáltalán nem az én kínom a lényeg, hanem, hogy például Franciaországban az eseménysorozat elindulásakor 4 művész 4 hihetetlen installációt készített 4 városban. Párizs, Lille, Lyon és Marseille adott helyet a művészek L'art et la Matiére projektnéven futó alkotásainak, amelyek természetesen egytől egyig összekapcsolhatóak a környezetvédelemmel.

 

Párizsban Marie-Hélène Richard építette fel a Rosae Plasticae nevű kupolát, melyet 12.000 darab műanyag zacskóból készített „rózsával” díszített. Lille-ben Vincent Leroy telepített közel ember nagyságú „gyomokat” Champ Mécanique néven, egyfajta mesterséges tájat létrehozva velük, Stéphan Bohu Marie-Hélène Richard-dal karöltve 120 darab nagy fehér léggömböt helyezett el Lyon-ban a Place des Terreaux-on, hogy a levegő molekuláit szimbolizálja, Marseille-ben pedig Shigeko Hirakawa készítette el a Hélioflore című nagy mechanikus virágot, amelynek szirmaiba napelemeket ágyazott.

 

„A Kémia Nemzetközi Éve esemény meghirdetését legfőképpen az motiválta, hogy a jövő generációjának figyelmét ráirányítsa azokra a még megoldásra váró feladatokat (energia, ivóvíz, élelmiszerminőség és-biztonság, fenntartható fejlődés), amelyekre többek között a kémia nyújthat megoldást. A több mint 100 hazai esemény, az egyes akciókban résztvevő több száz iskola, a tízezres nagyságrendű személyes részvétel a programokon és az internetes felületen megvalósult produktumok iránt mutatkozó százezres nagyságrendű érdeklődés minden előzetes várakozást felülmúló eredmény.” (Bővebben)

lartetlamatiere02_resize.jpg

via: mymodernmet

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr934905397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása