Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Hangszerek fegyverekből

Hangszerek fegyverekből

2012. november 09. - Darqo

pedro reyes01_resize.jpg

Pedro Reyes mexikói művész az Imagine című alkotássorozatában 6 zenész segítségével 50 darab megsemmisített fegyvert (köztük revolvereket, pisztolyokat, géppuskákat) használt fel és alakított át hangszerekké. Az Imagine-t a korábbi, 2008-as Palas por Pistolas nevű projekt továbbgondolásának is vehetjük, hiszen ebben 1527 darab fegyvert olvasztottak meg és formáltak át 1527 darab lapáttá, hogy ugyanennyi fát ültessenek velük.

 

Korábbi tevékenységének folyományaként a művész idén áprilisban felkérést kapott a mexikói kormánytól, hogy vegyen részt a gyilkos fegyverek egy újabb adagjának nyilvános megsemmisítésén (Mexikóban közel 80.000 halálesetet okoztak fegyverek az elmúlt 6 évben), valamint felajánlották neki, hogy a folyamat végén felhasználhatja a megmaradt részeket, amennyiben szeretne valami újat alkotni. Szeretett volna, úgyhogy 6700 használhatatlanná tett, darabjaira vágott fegyvert kapott. Körülbelül 2 hetet töltöttek a hangszerek összerakásával.

 

A művész szerint, ahogy a különböző mozgalmak kiállnak például a nemek és fajok közötti egyenlőségért, a melegek jogaiért, arra is szükségünk van, hogy kifejezzük a vágyunkat, ha egy fegyverek nélküli világban szeretnénk élni. Jogunk van hozzá! Sok szabadságjogot, ami manapság már megillet bennünket, korábban ehhez hasonlóan utópisztikusnak tartottak, az első lépés a megvalósulásuk irányába az volt, hogy az emberek elképzelték, hogy mit szeretnének. Ezért választotta címként azt, hogy Imagine!

pedro reyes02_resize.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr154890207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása