Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Csendes és sikeres – Paul Mutant

Csendes és sikeres – Paul Mutant

2012. október 26. - Darqo

Paul Mutant01_resize.jpg

Paul Mutant egy igazán titokzatos ember. Nem kérkedik a sikereivel, nem úgy küldte el a levelét, hogy „ez és ez vagyok, ezt és ezt értem el”, egyszerűen csak 1 darab képet mellékelt egy brightoni teaház faláról, ahová ő festett. Körülbelül a szöveg is annyiból állt, hogy nézzük meg, hátha. Tetszett a festmény, úgyhogy kértem, hogy írjon magáról néhány mondatban, majd félretettem a levelet, bízva abban, hogy megérkezik a válasz. Nem jött, de valószínűleg elfoglalt emberről van szó. Aztán most derült csak ki, ahogy utána kutattam, hogy bizony igazán szép sikereket ért el (külföldön) és már több kiállítást is tudhat a háta mögött.

 

A legnagyobb port egy olyan, 2010 őszén megjelent festménye verte fel, amin fekete háttérre egy egyszerű (és ismerős) mondatot írt: This Painting is Not Avilable in Your Country, reflektálva, hogy bizonyos videókat nem lehet megnézni adott országokból. A festmény a maga egyszerűségében is számos kérdést vet fel, így nem csoda, hogy hihetetlen karriert futott be, számtalan külföldi oldalon, blogon megjelenve, kiállítások sokaságát generálva. Az akrilfestmény idehaza a Strabag Nemzetközi Művészeti Díj döntőse is volt, a Fiatal Kortárs Állásfoglalások pályázatán is elismerésben részesült, valamint tavaly a Három Hét Galéria egy egyéni kiállítást is szervezett köré. (Ezt az alkotást lentebb találjátok meg.)

 

A korábban Budapesten, Szegeden és Kecskeméten is próbálkozó művész jelenleg Brightonban él és alkot, harmincas éveinek elejét tapossa, és több mint tizenöt éve foglalkozik művészettel. Többfajta műfajban is kipróbálta már magát, munkáit már-már a sterilitásig letisztult, egyedi formavilág jellemzi, mi pedig nagyon szeretjük!

 


Ha te is hasonlóan tehetséges magyar művész, designer, kreatív ember vagy, olvasd el a felhívásunkat és jelentkezz nálunk!


 

Paul Mutant01_resizeX.jpg

Videó a brightoni teaháznak készített falfestményről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr644856845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása