Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Szia KUTYA...! - Dog House Sofa // Seungji Mun

Szia KUTYA...! - Dog House Sofa // Seungji Mun

2012. október 24. - Mocca

01.jpg

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetének és az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem (ELTE) Etológia Tanszékének kutatói - akiknek tanulmánya idén januárban jelent meg a Current Biology című szakfolyóiratban - szerint a kutyák és a néhány hónapos csecsemők meglepően hasonló érzékenységgel rendelkeznek az emberi kommunikációt illetően. Az eredmény segít megmagyarázni, hogy miért kezeli sok ember a kutyáját saját gyermekeként.



Magyarországon egyes becslések szerint kétmillió ebet tartanak. A kutatók véleményét mi csupán annyival egészítenénk ki: meg azért, mert, ha csak annyit mondunk „ Szia kutya”, tízből kilenc eb boldogságtól farkát csóválva nyomul mi, az ember lábai közé, ölébe, dobja magát hanyatt, nyal bele a fülünkbe vagy smárol le minket. Ezek pedig nem csak nekik, de nekünk is örömet okoznak, és nem is akármilyet…!



Nekik, nekünk, kutyáknak és gazdiknak régóta kellett már egy közös játszós/pihenős bútordarab, valami olyan, ahol külön és mégis együtt, szaglószerv közelben lehetünk egymáshoz. A dél-koreai dizájner, Seungji Mun által tervezett „Dog House Sofa" e célnak épp megfelelne… ;)



02.jpg

01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr404867974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása