Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Észbontó a bringa - Thonet Bike

Észbontó a bringa - Thonet Bike

2012. október 11. - Mocca

Thonet_Concept_Bike_04.jpg

A székek széke. Még soha, senki nem vette a bátorságot, hogy megkérdőjelezze e cím jogosságát. A közel két évszázados múltra visszatekintő egykori manufaktúra, természetes, simára rajzolt íveivel, halk fa és fém kombinációival végérvényesen begravírozta nevét a dizájn történelmébe. A tradícióira méltán büszke cég egyik termékét, a 160 évvel [!] ezelőtt tervezett "Thonet 14" széket mind a mai napig gyártja!



Thonet  14.jpg






"A faanyagok melegítéses hajlítását az ember régóta ismeri, alkalmazza. Tűz felett, vizezve a faanyagok nagy része lágyíthatóvá, majd hajlíthatóvá válik. Egy másik eljárás, a forró vízben, gőzben való lágyítás utáni hajlítás jelentette az előrelépést; először kézi erővel, majd hajlító gépen. Ezzel az eljárással a 19. században a Thonet forradalmasította az addigi kézműves tevékenységet, alkalmazta a tömeggyártást és gyáraikban csereszabatos bútoralkatrészeket állítottak elő az addig csak tűzifának használt bükk fájából."



Dr Tóth Sándor László






A klasszikus, félreérthetetlenül Thonet vonalak azonban egyre gyakrabban tűnnek fel olyan helyeken is, ahol, ha meglátjuk, egy kérdés fogalmazódik meg csupán: eddig miért nem…?



Több, mint két éve bemutattunk már egy kísérletet arról, hogy a nagy múltú cég milyen újabb területeket próbál meghódítani magának.



gear_shift_knob_by_thonet.jpg



Most itt egy újabb kísérlet, melyben ezúttal Andy Martin londoni dizájner volt a partnerük. A közös munka eredménye pedig, egy szimplán észbontóan szép fabringa koncepció, a Thonet Bike…



thonet_bike_andy_martin_3b.jpg

Thonet_Concept_Bike_03.jpg

05.jpg

02.jpg

Thonet_Concept_Bike_04.jpg

via: Fast Company

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr644833074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása