Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A Limlomkirály emlékszentélye

A Limlomkirály emlékszentélye

2012. október 04. - Darqo

Van valami posztapokaliptikus abban, amit Vince Hannemann művel. Az texasi Austin-ban élő, talán kissé bogaras férfi mindenféle limlomot összegyűjt, és ezekből az eldobált emlékekből toldozgatja-foldozgatja az egyértelműen magával ragadó hangulatot árasztó szentélyét. Kissé szomorú, enyhén félelmetes, mégis intenzív és vibráló az, ahogy a kvázi ajtón belépve rátelepszik az emberre a tárgyak saját története.

 

Az 1989 óta épülő emlékszentély meglehetősen furcsán idillikus világában 2010-ben persze megjelent a negatív szereplő is a városvezetők személyében. Állításuk szerint az építmény nem volt biztonságos, sőt, a Limlomkirálynak engedélye sem volt rá. Szerencsére nem kellett teljesen elbontani, csak az életveszélyes dolgokat, mintegy 60 tonnányi tárgyat kellett eltávolítani. Azóta minden a legnagyobb rendben halad a maga útján, az szentély pedig több száz önkéntes segítségével folyamatosan bővül tovább.

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr454819630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása