Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Világító szemét a szemetelés ellen

Világító szemét a szemetelés ellen

2012. augusztus 21. - Darqo

Ha máshogy nem vagy csak döcögősen megy, figyelemfelkeltő installációkkal is lehet inspirálni az embereket arra, hogy a célnak megfelelően használják a tárgyakat, vagyis, hogy egyáltalán használják. Itt van például a szemetes, amibe ímmel-ámmal azért beledobáljuk a hulladékokat, de még mindig nem megy tökéletesen.

 

Igaz, esetünkben most konténerekről és a bennük világító zacskókról van szó, de a lényeg ebben az esetben is ugyanaz, mint amit fentebb írtam. A képeken látható installációt természetesen a Luzinterruptus (korábban) nevű spanyol művészcsapat tagjai álmodták és valósították meg a svájci városban, Wintherturban található Gewerbemuseum előtt.

 

A helyszínen megrendezett Oh, Plastiksack! című kiállítás lényege természetesen az, hogy felhívják a figyelmet a zacskók környezetre gyakorolt hatására, művészi elbeszélésben. A Plastic Garbage Guarding the Museum elnevezésű installációban 5 000 darab levegővel felfújt, minifénnyel megvilágított példánnyal próbálták a srácok a nézők figyelmét ráirányítani a lényegre.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr44702402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása