Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Minden a csónakok miatt van - Jaakko Pernu

Minden a csónakok miatt van - Jaakko Pernu

2012. augusztus 07. - Darqo

Jaakko Pernu finn szobrász a környezet-művészet kiemelkedő alakja, a kezei alól kikerülő óriási alkotásokhoz több mint 20 éve természetes anyagokat használ. Bár az Oulu városában élő művész állítólag bármit szívesen felhasznál, ami a „természetes” kategóriába tartozik, mégis, leginkább a fa, azon belül pedig a fűzfa jelenik meg a legtöbb mű alkotóelemeként.

 

Ágak, fatörzsek finoman megmunkálva, összefonva, összeszőve, formára vágva, és végül kihelyezve a természetbe, hogy aztán az időjárás vegye gondozásába, szeretgesse vagy megtépázza, ahogy éppen neki tetszik.

 

Az energikus és figyelemfelkeltő szobrok ihletője egyébként a művész Kelet-Finnországban töltött gyermekkora, és az édesapja, aki a fából készített csónakokkal pecsételte meg az ártatlan gyermek sorsát.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr544673626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása