Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Emberi hajból menő dizájnpuff - The Bare Hair Project by Ola Giertz

Emberi hajból menő dizájnpuff - The Bare Hair Project by Ola Giertz

2012. július 19. - Mocca

Az emberi haj évente átlag 18 centivel nő. Kilenc millió svéd ez alapján kb. 1 620 000 méter hajat termel, arányosítva ez a szám itthon nagyjából 1,8 millió méter, melynek nagy része egyszerűen a kukákban, illetve valahol egy szemétégetőben végzi. Ola Giertz stockholmi formatervező a számok láttán először megdöbbent, aztán rámutatott az egyik divatosnak számító helsingborgi borbélyműhelyre [Studio Västra Sandgatan], majd újragondolva ezt a dolgot, hajmeresztő vállalkozásba kezdett...

 

 

 

... és a többszörös újrahasznosítás jegyében piacra dobta az emberi hajjal töltött, feldolgozott PET palack hacukát viselő dizájnpuffot. Az innováció oly sikeresnek bizonyult, hogy az igazán egyedi ülőalkalmatosságot a Bare Hair Project részeként az őszi szezonban műsorára tűzte a stockholmi Nordiska Museet kultúrtörténeti múzeum is...!

 

via: dwell.com

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr964665948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása