Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A kulcs a cipzárban van...!  - Csire Géza, Paq Chair

A kulcs a cipzárban van...! - Csire Géza, Paq Chair

2012. április 16. - Mocca

000.png

Talán nem kell bizonygatnunk, mekkora öröm számunkra is, ha fiatal magyar tervezők sikereiről adhatunk hírt. Most ismét jókedvünk van, hiszen Csire Géza, 26 éves formatervező Paq Chair névre keresztelt vadiúj ötlete világszerte hatalmas visszhangot váltott ki! A kreatív fotelágyról az USA-tól kezdve Tájföldig cikkeztek már, és most mutatkozik be itthon is, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy rövid időn belül egy igazi "hip" termékké válik a fiatalok körében.

 

csiregeza 01.jpg

 

Az ötletet a költözés ihlette. A Budapesti Műszaki Egyetemen jelenleg PhD tanulmányokat folytató fiatal formatervező, egyben a Maform egyik alapítója, 2010 tavaszán új albérletbe költözött, és nem vitt magával mást, csak egy egyszerű szivacsmatracot. Szerette volna a szobáját otthonossá tenni úgy, hogy napközben elrejthesse a rendetlen szivacságyat és egyben helyet tudjon kínálni a hozzá érkező vendégeknek.

 

Géza egy papírdarabot hajtogatott, amikor rájött a megoldásra: ha az ágyként szolgáló szivacsból hengert formáz, a két végét összecipzározza, majd behajlítja az egyik felét, akkor az egyben ülőfelületként is használható.

 

 

A frappáns ötlet azóta hosszú utat járt be: másfél éves kísérletezés és fejlesztés következett, majd a 2011-es belgrádi Mikser Design Fesztivál nagydíját nyerte el. A BBDM művészeti menedzsmenttel való együttműködésnek köszönhetően 2012 tavaszán a nagyközönség előtt is debütált a világon egyedülálló találmány.

 

 

sex on the floor.jpg

Picture of a Ghost.jpg

The Frog Monarchy.jpg


 

Már biztos hallottad, hogy a Manzárd egy európai blogger-versenyben vesz részt.

 

- legutolsó posztunkraitt tudtok szavazni.

- Minden korábban megjelent „művünkre” … :D "Laci & Tibi" név alatt a "szív" vagy a "vote" gomb megnyomásával ezen az oldalon tudtok szavazni.

 

Kérünk titeket, hogy dobjatok egy szavazatot, és a boldogságtól fülig fog érni a szánk! Köszönjük! ;)

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr444452856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása