Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Drótcsodák a pénteki pihenéshez

Drótcsodák a pénteki pihenéshez

2012. március 16. - Darqo

Valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag a heti témakeresés közben egy pillanat alatt négy olyan művész ugrott bele az arcomba, akik drótot használnak műveik alapanyagaként, mégpedig nem is akárhogyan! Egytől egyig zseniálisak; az alkotók és szobraik egyaránt. Arra gondolván, hogy talán unalmas lehet, ha minden napra elszórok egyet közülük, inkább összegyűjtve őket egy laza pénteki válogatást készítettem az alkotásaikból a pihengetéshez.

 

Federico Carbajal

 

Federico Carbajal eredeti foglalkozását tekint építész, aki Montrealban él és dolgozik, különleges hobbiként pedig a szobrászat területén is megpróbál érvényesülni. A téma legtöbbször az emberi test, az anatómia. Alkotásait leginkább „térbeli vázlatoknak” tartja.

Derek Kinzett

 

Derek Kinzett angol művész 1966-ban született. Különböző hosszúságú és vastagságú drótból 2004-ben készítette el az első életnagyságú szobrot az azóta folyamatosan bővülő Inner Spirit című kollekcióban.

Kevin Iris

 

Kevin Iris amerikai művész hihetetlenül részletes, eltérő méretű és formájú fa szobrokat készít drótból az elmúlt 23 évben. Munkái mindenféle ragasztó/rögzítőanyag nélkül formázzák az általában több száz óra alatt csavart fákat.

Keysook Geum

 

Keysook Geum a Hong Ik Egyetemen művészeti textil-és divattervezésre oktatja a diákokat. A koreai tanár/művész elegáns, drágakövekkel, gyöngyökkel és néha selyemmel bevont drótruhakölteményei olyan kecsesen lebegnek a levegőben, hogy a nőiesség érzékeltetéséhez nincs is szükség valódi hús-vér főszereplőkre.

via: colossal (Frederico Crabajal), colossal (Derek Kinzett), oddity central (Kevin Iris), mymodernmet (Keysook Geum)

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr264300231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása