Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Hamburg díjazza a városi gerillát...!

Hamburg díjazza a városi gerillát...!

2012. március 06. - Mocca

 

A sárga tömlők először tavaly nyáron Hamburg kikötői negyedében kerékpártárolók, buszmegállók, hídkonzolok, szobrok vagy szimplán két fa között tűntek fel. Az ötlet: a város közterületein található tereptárgyakat további, akár ideiglenes, de időtálló, olcsó, olyan magától értetődően nyilvánvaló funkcióval felhatalmazni. Rendkívül felkészült várostervezési szakemberek minden bizonnyal hónapokig kapirgálnák a megoldáson törve a fejüket, Oliver Show német diáknak ehhez mindössze néhány tucat méternyi tojássárga víztömlőre volt szüksége.

 

A végeredménnyel pedig azzal a lendülettel igázta le a városi tereket, meg a HFBK Leinemann Foundation for Education and the Arts szigorú ítészeit, akik nem kevés zsetonnal díjazták a projektet, a következő, figyelemreméltó indoklással:

 

...a beavatkozás és a kísérleti „gerilla” megközelítés sokszor értékesebb, mint a tökéletes formatervezésre való törekvés...!

 

Na erre varrjunk gombot...!

 

via: spiegel.de

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr514292907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása