Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Éjszakai történetmesélő - Dudás Győző

Éjszakai történetmesélő - Dudás Győző

2012. február 27. - Darqo

Dudás Győző 1971-ben született Budapesten. Azt mondja magáról, hogy „rajzoló”, már egészen kissrác kora óta. Miután az iskolapadban megtanult írni is, azóta tulajdonképpen mást nem is tesz, mint ír és rajzol. Nappalai jelentős részében mindenféle webes és nyomtatott anyagokat tervez-rajzol, éjszakánként mindenféle történeteket ír és rajzol. Ez utóbbi kombinációt pedig igyekszik egymásra építeni, és összegyúrásuk módjait keresni, megismerni. Róla és ezekről a különleges és könnyen beazonosítható alkotásokról szól a mai magyART-os bejegyzés.

 

Dudás Győző így ír magáról:

 

A kilencvenes években szabadúszóként, valamint a Három Madár Műhely nevű alkotócsoportban dolgoztam különféle újságoknak, magazinoknak, és néhány könyvkiadónak. Képregényeket írtam és rajzoltam, illetve illusztráltam. (pl.: Füles, IM, Cash Flow, Blikk, Meglepetés, Rakéta Regényújság… Egy nagyobb lélegzetvételű képregényünk, a Héraklész XII munkája – amit eredetileg a Fülesnek készítettünk – 2010-ben önálló albumban ismét megjelent.

Aztán tíz éve komoly állást vállaltam, és jelenleg is ugyanannál az informatikai/webes cégnél dolgozom. Kiadványokat, csomagolásokat, weblapokat, meg mindenféle online dolgokat tervezek. De azért azóta is a szöveg és a kép sajátos kapcsolatát, összhangjának megteremtését, vagy ellenpontozását találom az alkotás legizgalmasabb módjának: ráérő időmben rajzolt novellákat készítek.

 

Ezek a rajzolt novellák afféle képes mesekönyvek. Felnőtteknek. Eltérő rajzi eszközökkel, stílussal, de alapvetően ugyanazzal a montázs-szerű technikával. Weblapomon megtekinthetőek, illetve nemrégiben az Írásművek Kiadó jóvoltából nagy részük könyv alakban is megjelent.

 


Ha te is hasonlóan tehetséges magyar művész, kreatív ember vagy, olvasd el a felhívásunkat és jelentkezz nálunk!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr154208600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása