Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Lényegre törően szimpatikus - Vidéki Villa // Bauer Polla, Onodi András + ZOA Team //

Lényegre törően szimpatikus - Vidéki Villa // Bauer Polla, Onodi András + ZOA Team //

2012. február 22. - Mocca

 

Tavaly a dekooder oldalán megjelent egy cikk, mely egy akkor még titokzatos normafai objektumról, a Gereben 10-ről próbált meg többet kideríteni. Közben meg óriási vihart is kavart, pedig - lehet fájó, érzékeny pontokra tapintva -, mindössze a laikusban felmerülő persze buta kérdéseket fogalmaztam meg benne. Rövidesen aztán egyre több, addig homályos dologra is fény derült, például arra, hogy a cikkben is látható animációt, 3D látványterveket egy fiatal építészekből, dizájnerekből, programozókból - és mi ezen sem lepődünk meg :) - zenészekből álló lelkes csapat a ZOA Architect legénysége követte el.

 

 

 A team identitásáról mindent elárul az alábbi önmeghatározás:

 

„Minden olyan kihívásra ugrik, ahol a bejövő és kimenő adat alapján úgy véli, hogy a köztük eltelő időt értelmes tevékenységgel tudja kitölteni. Ezalatt az idő alatt képes összekapcsolni elméit annak érdekében, hogy a lehető legjobban feltérképezze a feladatot, és arra a lehető legmegfelelőbben reagáljon. Ebből következően kedvenc időtöltése a gondolkodás.”

 

Frappáns, dinamikus, lényegre törő és szimpatikus.

 

Mint maga az épület, mely szakítva a hagyományos építészeti klisékkel, letisztult formavilágával a természeti környezettel kapcsolatot teremtő módon, magas szintű elvárásoknak megfelelően tervezett, igényesen kialakított lakóterekkel tulajdonosi oldalról is értékre lelt.

 

A „Vidéki Villa” aka R-HÁZ Bauer Polla, Onodi András és a ZOA Team közös munkája.

 

 

Tervezők a projektről:

 

A tulajdonossal 2009-ben ismerkedtünk meg pesti lakásának belsőépítészeti tervezése kapcsán. Már itt olyan bizalmi viszony alakult ki, hogy megbízott a vidéken épülő családi házának tervezésével is.

 

A ház egy vidéki nagyváros kertvárosi övezetében épült. Ez egy újonnan parcellázott terület, sok új, mediterrán stílusú hatalmas családi villával. Szerencsére a telek az utca végén van, így csak egy szomszéddal kellett "konkurálni". A ház mellett és mögött szőlő , utána egy gyönyörű hegy található, a kilátás a városra pedig fantasztikus.

 

A tervezést 2009-ben kezdtük, a tervek nagyon hamar kialakultak, 2010 tavaszán el is kezdődött a kivitelezés. Az utcaszinten található a garázs, mosókonyha és tárolóhelyiségek, A fő gyalogosbejárat a lejtős telek felső kertszintjén található. A gyerekek már elég nagyok, így ők az utcafronton kaptak egy-egy erkélyes szobát. Nekik van egy kis fürdőjük, ami vendégfürdőként is szolgál. A középső merőleges kiálló tömeg tengelyében található a konyha-étkező-nappali egysége.

 

A hátsó traktusban van a szülők birodalma hálóval, gardróbbal, fürdővel, wellness-helyiséggel és egy kis intim terasszal. A tömeg egy egyszerű sátortetős forma, melyet a fekete keret hangsúlyoz, egyedül a nappali alacsonyabb, félnyeregtetős egysége töri meg. A csuklópontban tudtunk kialakítani egy kis fedett teraszt, ahol az egész család elfér az asztal körül Azt gondoljuk, mind a tömeg , mind az alaprajz igen egyszerű lett. A sötétszürke és fa mintázatú burkolat Fundermax-lemez, a tető fémlemez borítású. A fehér felületek egyszerű vakolást kaptak. A belső szintén monokróm, a sárga az egyetlen szín, ami a bútorokon és a festményeken megjelenik. Sokan mondják, hogy elsőre élhetetlenül minimál a miliő, de az ott élőknek tényleg ez kell és jól érzik magukat benne.

 

Azt gondolom, hogy a jó végeredmény egyrészt annak köszönhető, hogy szinte baráti viszonyt ápoltunk a tulajdonossal, mindvégig megbízott bennünk, ezért nagyon lelkesen dolgoztunk. Másrészt nagyon pontos kiviteli tervek készültek a külsőről és a belsőről egyaránt, és nagyon sokszor lejártunk az építkezésre is.

Építész: BAUER Polla 

            ONODI András 

Építész Munkatárs: BOLDIS Betti

Project Manager: CSESZNOK Balázs

Belsőépítész: BAUER Polla - GEPPETTO 

Kertterv: POTTYONDY Flóra

Tartószerkezet: ERDÉLYI Tamás

Photos: BUJNOVSZKY Tamás 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr184170222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása