Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Cousteau kapitány követője, egy vérbeli könnyűbúvár – Bogdán Viki

Cousteau kapitány követője, egy vérbeli könnyűbúvár – Bogdán Viki

2012. február 13. - Darqo

Bogdán Viki grafikus, illusztrátor 1979-ben született Budapesten. Az egyetemi évek alatt Németországban, Horvátországban és 2005-ben Erasmus ösztöndíjjal Franciaországban tanult, végül 2006-ban diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. A kétgyerekes családanya, feleség, alkotóművész könyveknek, kiadványoknak készít illusztrációkat és grafikákat, azon kívül játékok és dísztárgyak is gyakran kerülnek ki a kezei alól. A mai magyART-ban az ő varázslatos világában engedünk betekintést.

 

Viki így ír magáról:

 

Illusztrációimban szeretem a technikai elemeket vegyíteni, montázsolni, de a tiszta akvarell és akril és digitális technikát is szívesen használom. A textillel való kapcsolatom óhatatlanul is bekúszik az illusztrációimba. A festékre, textilre, papírra, gombokra, drótokra, számítógépre, mind úgy tekintek, mint eszközök, melyek segítenek létrehozni az általam megálmodott képet. Ebből kifolyólag a technikák alárendeltjei a célomnak, ezért mindig azt a technikai megközelítést választom az adott feladatnál, amelyik a legalkalmasabbnak tűnik megvalósításhoz.

Szívesen készítek illusztrációkat, alkalmazott grafikai munkákat, animációt, játékokat. Két kislányunk mesés világa időről időre visszarepít a saját gyerekkoromhoz, majd szemszöget váltva új felfedezőútra invitál.

 

Viki kollégája, Ijjas Tamás így látja a művészt:

 

Bogdán Viki vízalattin utazik a szárazföldön is. Na jó, tengeralattjárón, de annyira messze innen a tenger. Itt minden lebeg, és csak a nagyon nehéz és sűrű dolgok süllyednek le. Egy nagymama múltat kötöget, hosszú kötőtűi hirtelen bicikliküllők lesznek, hogy nagyika kereket oldhasson a világhíres kerékpárversenyző nagypapával. Ilyen múltak ringatóznak tündérrózsaként vízbe süllyedt katonai bakancsok és gumiabroncsok felett. Csupa mélytengeri lény: egyszerre groteszk és mesés. Bogdán Viki Cousteau kapitány követője, vérbeli könnyűbúvár, képeket mutogat a nehezen észrevehetőről és talán a láthatatlanról is.

 


Ha te is hasonlóan tehetséges magyar művész vagy, olvasd el a felhívásunkat és jelentkezz nálunk!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr394071752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása