Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Check My Budapest - Nagy Anita

Check My Budapest - Nagy Anita

2012. február 10. - Mocca

halló halló 02.jpg

A kamera ma már szinte mindenkinél kéznél van. Elég lenne, ha csak pillanatokra, de tudnánk néha egy kicsit fékezni, és megízlelni azt a közeget, felfedezni a városnak azokat a dimenzióit, melyek között élünk. Legtöbbünknek fel sem tűnnek a mindennapjainkat meghatározó hétköznapi, rejtett kincsek, pedig ott vannak mindenhol, és sok esetben csupán akkor vesszük észre őket, mikor - jobb esetben – már csak a hiányukat észleljük.

 

Mai liblingünk Nagy Anita, alig néhány hónapja elindított Check My Budapest című fotóblogjában semmi egyebet nem tesz, mint objektívjén keresztül szkenneli a város szépségeit. Tudatosan egyfajta országimázst épít, mindezt látványosan költségtakarékos módon, ráadásul hivatalos dobpergések kísérete nélkül...


 

Nagy Anita

 

"Amatőr fotósként évek óta érdeklődöm a fotózás iránt. Korábban elvégeztem egy kezdő tanfolyamot, ahol kizárólag analóg fotózást és laborálást tanultunk, ezt követően autodidakta módon fejlesztettem magam. Az elmúlt időszakban lehetőségem nyílt csoportos kiállításokban való részvételre például a National Geographic és a Nemzeti Múzeum szervezésében.

 

A fotózás sokféle válfaja érdekel és szeretek kísérletezni, a digitális és analóg technikával egyaránt foglalkozom. Az igazi szenvedélyt a fekete-fehér képek és a Polaroid jelenti. Nagy varázsa van annak amikor egy régi, 20 éves Polaroid géppel exponálok és pár perc múlva a kezemben van az eredmény, ami gyakran teljesen véletlenszerű, de pont ez teszi izgalmassá.

 

Régóta szerettem volna indítani egy Budapesttel foglalkozó blogot és tavaly novemberben végre bele is vágtam. Imádom Budapestet, számomra ez az egyik legszebb város a világon. Sajnos talán a megszokás miatt is, az emberek hajlamosak elsiklani a rengeteg szépség mellett, amik az utcákon, a régi házak és paloták falai között körbevesznek bennünket. A blogban ötvöződik a fotózás az építészettel és Budapest történetével. Szeretném ha az emberek minél jobban ismernék és értékelnék fővárosunkat, illetve a nagy álmom ( mint általában minden fényképésznek ), hogy a fotózás váljon a hivatásommá."

 


Ha te is hasonlóan tehetséges, kreatív emberke vagy, olvasd el a felhívásunkat és jelentkezz nálunk!


 

Erzsébet híd 02.jpg

A Fővám tér és a 02.jpg

duna korzó 03.jpg

Budai várnegyed kétszer 02.jpg

A Fővám tér és a  03.jpg

halló halló 01.jpg

duna korzó 02.jpg

Erzsébet híd 01.jpg

A Hősök tere és környéke 02.jpg

Buszmegálló árnyéka.jpg

duna korzó 01.jpg

Szabadság híd színesben és  03.jpg

01.jpg

kép a képben 02.jpg

kép a képben 01.jpg

A Hősök tere és környéke 01.jpg

A Fővám tér és a 01.jpg

 

Nagy Anita

 

Nagy Anita.png

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr184090017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása