Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

El akarok jutni mindenkihez – Szarvák Antal

El akarok jutni mindenkihez – Szarvák Antal

2012. január 02. - Darqo

Szarvák Antal amatőr, autodidakta festő, grafikus, karikaturista, mozaikkép-készítő 1976-ban született Szolnokon. 1998 óta foglalkozik az alkotással, szinte minden ága-boga érdekli a linótól az olajon át az egyszerű grafikáig (és még állati jó pólókat is tervez). Mindenben a képet a művészetet, a maradandóságot keresi. Szereti önmaga bejárni a felfedezés, és megismerés ösvényét pontosan azért, hogy az alkotásai mentesüljenek a bevált kliséktől. Szerinte ez nem mindig sikerül…Lehet, hogy így van, lehet, hogy nem, ezt mindenki döntse el maga. Én akkor is vele indítom a 2012-es évet, mert képei különös hatással vannak rám!

 

Ars Poetica

 

Nehéz dolog magamról, művészetemről beszélni, de megpróbálom. Középiskolás korom óta foglalkoztat a képzőművészet. Rajzolni sehol nem tanultam, sehol nem tanították, de ez talán nem is baj, mert önmagam tanultam meg mindent. Miért csinálom? Mert valami hajt, mert csinálni kell! Talán a fennmaradás ösztöne, talán csak egy belső kényszer, mindegy csak alkosson az ember.

A művészetnek nagyon sok célja, oka lehet. Én többnek is meg szeretnék felelni. Imádom a színeket- vizuális élményt akarok adni, olyan alkotásokat készítek amikre jó ránézni, a harsány, boldog színvilág a művészet iránt passzív embert is megfogja egy pillanatra.

Optimista vagyok, szeretem a humort, a vidámságot. Nagyon sok problémán átsegít. Ezért csempészek bele szinte minden alkotásba egy csöppnyi viccet, iróniát, szarkazmust, cinizmust, természetesen mindig a jó ízlés határain belül.

Képeimmel üzenni akarok, kell, hogy tartalmazzanak valami mély, súlyos de egyszerű üzenetet. Annyi probléma ,gond, nehézség vesz körül bennünket, nap, mint nap bombázzák a társadalmunkat információval, mindenki belesüllyedt a saját életébe, a valós problémákra meg közben rezisztensé váltunk. Alkotásaim témái ezek: napi, társadalmi, globális problémák; csak az én képi nyelvem más, kifordított, ironikus, de lényegre törő, üzenet értékű.

Miért Street-art, stencil? Mert urbánus, XXI. századi, progresszív, beszédes, egyedi…imádom! Meg szeretném fogni az embereket, el akarok jutni mindenkihez. Tudom, hogy amit csinálok az jó, újszerű, elgondolkodtató, ébresztő jellegű, széles körben fogyasztható. Nem csak a magam örömére alkotok, hanem inkább azoknak, akik megnézik a képeimet. A befogadó fontosabb, mint a művész!

 


Ha te is hasonlóan tehetséges magyar művész vagy, olvasd el a felhívásunkat és jelentkezz nálunk!


 

 

A Hét Főbűn című stencil sorozat HybridArt által szervezett Art Moments-en tavaly tavasszal különdíjat kapott.

 

Szarvák Antal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr663435772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása