Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

tárgyKULT -  A SMEG

tárgyKULT - A SMEG

2011. november 22. - Mocca

black smeg.jpg

Amikor 1948-ban egy Reggio Emilia tartományban található községben, Guastalla-ban Vittorio Bertazzoni megalapította, biztosan nem gondolta volna, hogy hatvan évvel később a S malterie M etallurgiche E miliane G uastalla nevű családi vállalkozás konyhájára egyszer majd komoly bevételt hozhatnak az amerikai, ausztrál vagy épp a dúsgazdag öböl menti sejkségekből származó eladások. Pedig, ma épp ez a helyzet...

A SMEG, amely ma már az egyedülálló háztartási készülékek premier kategóriás gyártója, hallatlan népszerűségét annak köszönheti, hogy – nem tévedés - világhírű építészekkel közösen fejleszti termékeit. A 'Made in Italy' stílusa tökéletesen kombinálja a design-t, a teljesítményt, a minden apró részletre kiterjedő gondos figyelemmel. Kifinomult innováció-történelmének egyik legnagyobb sikerét 2009-ben érte el, amikor a Marc Newsonnal közös tűzhelykollekcióért megkapta a Wallpaper, szakmai körökben a design Oscarjának számító elismerését.

Egyik, ha nem a legsikeresebb termékük, a ma már egyértelműen kultikus kategóriába tartozó '50s retro' kollekció klasszikus frigóját idéző hűtőik, melyek lekerekített, gömbölyded formáival inkább hasonlítanak egy korabeli icebox-hoz, mint egy mai modern konyhai cucchoz. De a "Rockabilly feeling" ne tévesszen meg senkit: ez egy vérbeli modern fagyasztó/hűtőszekrény - és mindent tud, amit szögletes, minimál társai!

Feltették már a kérdést egy esetben nekem is: Elárulnád, hogy a SMEG hűtőszekrények mitől ilyen drágák? Pusztán az 50/60 as évek amerikai hűtőit idéző vonalai vagy netán valós presztizs alapján? Jah, pont ezek miatt, válaszoltam, aztán még gyorsan hozzátettem: és mert olyan szmeges...

hazai lelőhely: enter

FAB28QBR.jpg

02.jpg

01.jpg

FAB28RIT.jpg

smeg and mini.jpg

smegjungle1280x1024.jpg

smegkkong1280x1024.jpg

mural 01.jpg

Keith Harings murals havana club.jpg

smeg havana club 01.jpg

smeg havana club 03_1.jpg

smeg havana club 02_1.jpg

smegbrain1440x900_1.jpg

smegear1440x900_1.jpg

smegbirds1440x900.jpg

FAB28QSG.jpg

SMEFFRFAB10LPCR.jpg

FAB28QCS.jpg

FAB28QCS01.jpg

pink.jpg

pink 2.jpg

SMEG brit.jpg

FAB28QBV.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr753403598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása