Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Humor, ami nem ítél, hanem megbocsát – Madarász Gergely

Humor, ami nem ítél, hanem megbocsát – Madarász Gergely

2011. november 21. - Darqo

Madarász Gergely érdeklődése a képzőművészet iránt korán megmutatkozott, mint ahogy az lenni szokott. Középiskolai tanulmányai előtt rajzszakkörökben képezte magát, majd a Bokányi Dezső Képző és Iparművészeti Szakközépiskolában előbb kőszobrász/kőfaragónak tanult, később az Eszterházy Károly Főiskolán rajz-vizuális kommunikáció tanári végzettséget szerezett. Képei megfestésénél nem vezérlik nagy-nagy célok, igazából csak az emberek elé szeretne tárni olyan tanulságokat, amik lehetnek helyesek vagy helytelenek, de mindenképpen elgondolkodtatóak. Kedvenc eszköze a humor, amelynek gyakori alkalmazásával szeretné elérni, hogy tudjunk önmagunkon nevetni, és hagyni, hogy mások is nevessenek rajtunk.

 

Gergő így ír saját magáról:

Mindenféle színes képeket alkotok, és azoknak látásától, az emberekben lelki folyamatok játszódnak le, ugyanakkor, mindenféle emberek látásától, lelki folyamatok játszódnak le bennem, amitől színes képeket alkotok!

Úgy gondolom, hogy a művészetnek nem az a feladata, hogy megmutassa a világot, jó vagy rossz oldaláról, mert az csak a jelenség. Azzal csak botránkoztatni lehet, vagy valamiféle ál-illúziót létrehozni. Szerintem sokkal inkább az értelmét, és a tanulságát érdemes megmutatni a világnak, mert abból lesz lehetőség fejlődnie a nézőnek. Vagy ha nem is fejlődésre biztatni, csak emlékeztetni az értékekre, lehetőségekre.

Nekem a humor az, ami egy olyan eszköz, amivel igyekszem ezt az utat járni, mivel nem ítél, hanem megbocsátó, és ezzel a hangvétellel a bűnt esendőségként tudja megmutatni, és így segíthet a kudarc elkerülésében.

 

Gergő munkáit még itt és itt is megcsodálhatjátok.

 


Ha te is hasonlóan tehetséges magyar művész vagy, olvasd el a felhívásunkat és jelentkezz nálunk!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr613361436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása