Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Magával ragadó olvadozó szobor

Magával ragadó olvadozó szobor

2011. november 15. - Darqo

Szokás szerint, amikor egy művész elkészít egy életnagyságú, emberi alakot formázó szobrot, az általános cél az, hogy a lehető legtökéletesebb mértékben leutánozza az emberi fizikum sajátosságait, mert ekkor tartjuk „szépnek” az elkészült alkotást. Persze a Manzárdon ennek ellenkezőjét szoktuk bizonyítani a legtöbbször, és a szépséggel kapcsolatos elképzelésekre mérünk súlyos csapásokat.

 

Mint ahogy most is, hiszen a nemzetközileg is elismert kortárs művész, Diana Al-Hadid „In Mortal Repose” névre keresztelt határfeszegető, már-már horrorisztikus olvadozó szobrát emelném ki ebben a posztban a sorból, amelyhez egy gipszbe merevített modell szolgáltatta a formavilágot. A Brooklynban élő és dolgozó szíriai származású művész betonemelvényen olvadozó, annak oldalán finoman alácsordogáló, bronzból készült női alakjának mondanivalóját ki-ki döntse el maga, én az ötletes címtől nehezen tudok függetleníteni. A változatos alapanyagokkal – mint például a polisztirol, gipsz, üvegszál, fa és viasz – dolgozó tehetséges és fiatal művésznek egyébként nem ez az egyetlen említésre méltó, fura és/vagy olvadozó szobra a portfólióban, úgyhogy érdemes körülnézni az oldalán!

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr863366160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása