Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

E-hulladékszobrok Indiából

E-hulladékszobrok Indiából

2011. október 21. - Darqo

Az elektronikai és számítástechnikai kütyük hihetetlen gyorsaságú avulása miatt egyre nagyobb ütemben növekszik azoknak a berendezéseknek és alkatrészeknek a mennyisége, amelyek a csere következtében jobb esetben új gazdánál, de inkább a fiók mélyén, vagy valami dobozban élik tovább sanyarú sorsukat. Arról talán már (remélhetőleg) nem kell külön említést tenni, hogy milyen hatással van a környezetünkre, ha az értéktelenné vált eszközeinket esetleg a kukába dobáljuk. Haribaabu Naatesam („Hari”) megkülönböztetett figyelmet szentel ezeknek az e-hulladékoknak, olyannyira, hogy nem kevés inspirációt gyűjthetünk a munkáiból.

 

Korábban a különböző médiavállalatoknál és zenei csatornáknál animációs-és grafikai vezetőjeként dolgozó Hari 2009-ben döntött úgy, hogy különleges tehetségét más területen szeretné kamatoztatni. Azóta kiselejtezett alaplapok, floppy lemezek, CD-meghajtók, CD-k, mobiltelefonok, Mp3-lejátszók és egyéb társaik teljes, illetve alkatrészenkénti újrahasznosításával készít lélegzetelállító képeket és szobrokat saját stúdiójában a Mumbaiban élő és alkotó indiai művész. Kivételes stílusa miatt egyöntetű elismerés övezi munkáit a kritikusok, gyűjtők és a többi művész részéről is.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr943303234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása