Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Szinte tökéletes erdei betonbunker - Casa Levels, Mar Azul, Argentína

Szinte tökéletes erdei betonbunker - Casa Levels, Mar Azul, Argentína

2011. október 20. - Mocca

Cseppet más a helyszín, mint legutóbb, mikor a japán tervezőcsapat mozgástere bizony meglehetősen alulkalibrált volt, míg itteni kollégáiknak csupán a helybőség kellemes zavarával kellett megbirkózniuk. Mar Azul-ban járunk, mely fekvésének köszönhetően, akár a Buenos Aires tartományának legkeletibb csücske büszke címet is viselhetné. Az Atlanti-óceánba nyúló terület egész évben kellemes klímájának, valamint több kilométer hosszan elnyúló homokos strandjainak köszönhetően az utóbbi két évtizedben az ország egyik legfelkapottabb helye lett.

 


Nagyobb térképre váltás

 

Markánsan támasztják alá ezt a népszámlálási adatok is, hiszen, míg 1991-ben mindössze 92 szerencsétlen tengette errefelé az életét, addig az utolsó, 2001-es adatok szerint az itt élők száma már 569 volt, ami alsó hangon is 800 %-os növekedést jelent! Úgy gondolom, bármelyik magyar település egy laza tripla leszúrt Rittbergerrel ünnepelné az ilyen statisztikát.

Az itt található ingatlanok iránti felfokozott érdeklődésre, továbbá az építési kedvre jellemző, hogy az elmúlt 5 évben felhúzott családi házak, villák építésében helyi szinten egyeduralkodóvá vált BAK Arquitectos egymaga, több mint 10 épületen van már túl. A honlapjukon megtalálható folyamatban lévő vagy már befejezett projektek listáját végignézve, az iroda építészei - feltételezésem szerint - különösen jó érezhetik magukat az erdővel benőtt óceánpartokon, bár vitathatatlan: nyerő a kombináció.

Mint, ahogy legalább annyira az, a parttól alig száz méterre az erdő fái között megbújó Casa Level is, mely üveg-beton-fa párosításával és rafináltan tagolt, szinteltolásokkal játszó beltereivel is végképp levett a lábamról!

via: platformaarquitectura

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr693315151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása