Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Optikai illúzió Párizsban

Optikai illúzió Párizsban

2011. július 21. - Darqo

Igénybe vehetik-e a művészek a köztereket, ránk erőltetve saját véleményüket és világlátásukat? Saját véleményem, hogy igen! Főleg, ha az elkészült alkotás maradásra késztet minket, neadjisten, hatására visszatérünk az adott helyszínre, sőt, akár kifejezetten keressük az alkalmat az odalátogatásra, mindenképpen érdemes hagyni, hogy újragondolják és ezzel vonzóvá tegyék a gyakran lélektelen területeket. A magyarul sokkal rondább, nyilvános-, közösségi-, köztéri művészet elnevezéssel is bíró public art egyik francia fenegyerekének legutóbbi térrendezése éppen ebbe a kategóriába tartozik.

 

François Abélanet párizsi városháza elé tervezett, szemet gyönyörködtető optikai illúziója tulajdonképpen egy ügyesen kialakított, 100 méter hosszú, 1200 négyzetméteres gyepfelület-dombormű, amelynek a lényege, a gömb forma, csak a megfelelő szögből áll össze egésszé. Az öt nap alatt, 90 kertész segítségével elkészített háromdimenziós köztéri alkotást (július 15-től) június 24. és július 15. között vehették birtokba az odalátogatók.

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr43067739

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Stockholmi képek 1. 2011.07.21. 11:22:26

Sajnos még mindig nem sikerült igazán rájönnöm, hogy békítsem össze a beillesztett képeket a szöveggel, úgyhogy inklább azt a megoldást választottam, hogy előbb jön a szöveg, azután sorrendben a képek.1. Virtuális lyuk Stockholm (melleség egyébként is ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása