Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Telefonkönyvből előbújó ikonok

Telefonkönyvből előbújó ikonok

2011. június 15. - Darqo

Alex Queral egyetemi hallgatóként már hosszú ideje foglalkozott a festészettel, amikor 1995-ben rájött, hogy tehetségét a művészet más területein szeretné kamatoztatni. Ekkor találkozott szembe egy nagyobb darab hungarocelltömbbel, amiből aztán élete első portréját faragta ki. Nem rajongott különösebben ezért az anyagért, ezért az élet úgy hozta, hogy végül belebotlott egy rakás kidobált telefonkönyvbe, ami szerinte csak az újrahasznosításra várt. Mint szokták volt mondani, a többi már történelem.

Azóta ebből a nem mindennapi anyagból készíti háromdimenziós telefonkönyvportréit az egész telefonkönyv, egy nagyon éles kés, egy rugalmasságot is megtartó konzerváló anyag, valamint egy, a részletek kidolgozottsága érdekében használt fekete festék segítségével. A folyamat egyszerű, mint a hagymának a héját, úgy fejti le egyenként a lapokat egészen addig, amíg a kívánt híresség portréja ki nem rajzolódik a telefonkönyvből. És hogy miért pont hírességek? Nem feltétlenül azért, mert rajongója egy adott személynek, csupán csak könnyen beazonosítható emberekkel szerette volna közelebb hozni a műveit az érdeklődőkhöz.

Alex Queral Havannában született, 1958-ban. Fiatal fiúként többször kellett költöznie a családjával, először Mexikóba, majd a floridai Miamiba. A Seattle-i Washington Egyetemen BFA-fokozatú, míg a Pennsylvania Egyetemen MFA-fokozatú diplomát szerzett. Munkáit szerte a világban bemutatták már, többek között Kanadában, Angliában, Mexikóban és Amerikában, valamit különböző gyűjtemények, mint például a Robert Ripley-féle Believe It or Not! névre keresztelt bizarr tárgykollekciójának részeként is kiállították.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr832977402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása