Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Flashback: 100 éve kenhetjük -  NIVEA

Flashback: 100 éve kenhetjük - NIVEA

2011. május 17. - Mocca

Alig egy hónapja még a ”bigredone üdítőgyártó" 125. szülinapján pin-up lányok társaságában csápolhattunk, de itt van máris egy újabb ok az örömködésre, hiszen a németek [egyik a sok közül] kult-brandje, a NIVEA ezekben a napokban ünnepli megalapításának századik évfordulóját.

Megszületése az “eucerit” nevű termék kifejlesztésének köszönhető. Több évtizedes kutatómunka után fedezte fel Dr. Isaac Lifschütz ezt a forradalmian új emulgeálószert, melynek köszönhetően egy termék tartalmazhatott aktív alkotórészt, zsírt és vizet, mely a kenőcsök stabil alapját adja. A Beiersdorf cégnél dolgozó, rendkívül kreatív Dr. Oscar Troplowitz az eredetileg orvosi célra felfedezett euceritet egy teljesen újfajta kozmetikai krém, a NIVEA Creme alapjául használta.

Nem sokkal azután, hogy 1911 decemberében kifejlesztették a NIVEA Creme-t, sárga tégelyben megjelent a piacon. Az indákat ábrázoló díszítés az akkoriban divatos művészeti irányzatot, az Art Noveau-t tükrözte („új művészet” franciául), mely a természetben található összefonódó és díszes formákat használta. Mivel a gyógyszerkészítményeknek szokásosan Latin nevet adtak, Dr. Troplowitz a hófehér krémet „NIVEA”-nak nevezte el, mely a latin „niveus/nivea/niveum” melléknévből ered s jelentése hófehér. A NIVEA univerzum alappillérét jelentő krém összetétele alig változott a kezdetek óta.

A NIVEA termékek csomagolásainak és a nyomtatott hirdetések jellegzetes kék és fehér színét a korai reklámfilmekben is következetesen alkalmazták. A reklámok fő témája továbbra is az életüket élvező emberek voltak.

Ízeítőül íme az első NIVEA spot 1935-ből:

 

A NIVEA hirdetésekben megjelenő összes nyomtatott szöveg egy teljesen egyedi betűtípusban olvasható, melyet NIVEA félkövér betűtípusnak hívunk és a klasszikus NIVEA logóból ered. A NIVEA betűtípus szabványos definíciója a 2000. év vége óta nemzetközi szinten egységesen érvényes.

A mind a mai napig – egy négy évvel ezelőtti apró kozmetika közbeiktatásával – használatban lévő klasszikus tégelybe pedig 1993-ban töltötték először a hófehér krémet.

A tégelyevolúció után pedig néhány, a klasszikus NIVEA-identitást tükröző reklám a rég, valamint a közelmúltból és a jelenből:

Danke NIVEA!

 

via: nivea.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr412911093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása