Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Tervezz logót az emberi jogoknak

Tervezz logót az emberi jogoknak

2011. május 05. - Darqo

Szerte a világon mindenki ismeri a szerelem, a béke, vagy a győzelem jelét, az emberi jogoknak viszont még nincs egyezményes szimbóluma. Ezen készül változtatni egy világszintű online pályázat.

Az akciót Guido Westerwelle német külügyminiszter és hivatalának kilenc munkatársa, valamint a világ számos prominens személyisége támogatja. A verseny május 3-án, a sajtószabadság nemzetközi napján vette kezdetét és július 31-ig tart. Bárki feltöltheti terveit a kezdeményezés honlapján, ami a pályázat ideje alatt mindenki számára elérhető és értékelhető. A legjobb száz közül végül egy zsűri választja ki a tíz döntőst, akik közül augusztus 27. és szeptember 17. között globális internetes szavazással kerül majd kiválasztásra a nyertes logó. A győztes szimbólumot a New York-i ENSZ közgyűlésen mutatják majd be.

A zsűriben szerepelnek a tíz támogató ország külügyminiszterei, a négy Nobel-békedíjas – Aung Szan Szú Kji, Sirin Ebadi, Muhammad Junusz és Mihail Gorbacsov –, Navanethem Pillay, az ENSZ emberi jogokért felelős megbízottja valamint Jimmy Wales, a Wikipedia alapítója és Erik Spiekermann híres német tervezőgrafikus is.

via: thaeger, mti

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr302877863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása