Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Fuck you Street View...

Fuck you Street View...

2011. május 04. - Mocca

(A poszt 2011-ben született. A szerk.) Egy brit faluban a helyiek tiltakozása, Görögországban az adatvédelmi hatóság, Japánban a túl magasra helyezett kamerák okoztak gondot a Google-nak. A svájci bíróság döntése alapján a cég megsérti a magánszféra védelmére vonatkozó jogokat a Street View szolgáltatással. Nem elég az arcok és rendszámok automatikus elhomályosítása. A brit adatvédelmi biztos ugyanakkor elutasította a szolgáltatás felfüggesztéséről szóló kérelmet. Az indoklás szerint: ha letiltanák a szolgáltatást, az aránytalanul nagyobb hátránnyal járna, mint amit a személyiségi jogok sérülésének kockázata jelent.

Az Európai Unió illetékes munkacsoportja még fontolgatja mit kezdjen a Street View-val,  - a magyar adatvédelmi biztos témával kapcsolatos állásfoglalásáról  itt lehet böngészni - , azt azonban az utóbbi évek tapasztalatai alapján nagy biztonsággal megjósolhatjuk, hogy valamiféle kompromisszumos megoldás születni fog, és mi, mezei internetezők végre boldogan omolhatunk a Nagy Testvér karjaiba.

Michael Wolfnak, a tíz éve Kínában élő német fotósnak addig is akad egy jó tippje arra a pillanatra, amikor a kameráskocsi mellénk ér...

via: photomichaelwolf

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr202875806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása