Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Hiperrealista városrészletek

Hiperrealista városrészletek

2011. április 29. - Darqo

Alan Wolfson brooklyni művész kézzel készített miniatűr városi jeleneteket épít. Egy-egy nagyobb munka több hónapig is eltarthat, miközben kialakul az elképesztően precíz, teljesen komplex belső és külső tér a megfelelő fényhatásokkal. Az egyes darabok általában nem pontos ábrázolásai a meglévő helyszíneknek, hanem a kombinációja a 63 éves szobrász által fontosnak tartott részleteknek és saját fantáziájának.

Van egyfajta narratív eleme az alkotásoknak. Forgatókönyvek játszódnak le, a jelenetet uraló élettelen tárgyak segítségével. Emberek soha nem szerepelnek meg az életképekben, csupán az egykori jelenlétük érezhető, az általuk hátrahagyott dolgok utalnak arra, hogy valamikor benépesítették a helyszínt – graffitik, a szemét, egy lógó telefonkagyló, egy félig megevett hamburger. Munkájának igazi hatása nem abban rejlik, hogy minden miniatűr, hanem abban, ahogy az apró részletek elmesélik számunkra a történetet.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr942864412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása