Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Használhatatlan, viszont bizarr hintaszék

Használhatatlan, viszont bizarr hintaszék

2011. április 05. - Darqo

Tévedünk, ha azt hisszük, hogy az újrahasznosítás során mindenképpen meg kell hagynunk az adott tárgy eredeti funkcióját és használhatóságát, sőt, még csak értelmesnek sem kell lennie az elkészült alkotásnak. Éppen elég, ha egy csepp fantáziával megpróbálkozunk életet lehelni a korábban teljes fényében pompázó, mára csak egy eldugott sarokban porosodó használati tárgyunkba. Lényeg, hogy ne vesszen kárba az, ami egyszer örömet okozott, és rengeteg emléket hordoz magában.

Nem hiányzik a szeméttelepről semmi, amivel inspirálni lehet az embereket, vagy egyerűen csak mosolyt csalhatunk az arcukra. Így gondolkodott Valera Velev művész úr is, amikor elkészítette sorozatának legújabb, finom édességre hasonlító teljesen értelmetlen darabját, a Crimson Rockernek nevezett, hulladéklerakatból kimentett hintaszéket.

Az általa csak „Fizz”-nek hívott saját találmányú művészeti ág életet lehel a néma, de annál beszédesebb tárgyakba. Jó vastag, sokszor élénk színekben pompázó, a szanaszét csöpögés állapotában megdermedt festékréteggel vonja be a hétköznapi, kidobásra ítélt, gyakran szeméttelepekről, lomtalanításokról beszerzett használati tárgyakat. A képeken látható hintaszék is áldozatául esett, amit a kezelés után használni ugyan már nem lehet többet, de legalább érdekes, bizarr, és legszívesebben megrágcsálná az ember.

via: inhabitat

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr382801124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása