Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Logomo Café - Turku

Logomo Café - Turku

2011. március 21. - Mocca

Pécs, Essen és Isztambul után két keleti-tengeri város, Észtország fővárosa, Tallinn és a finn Turku lesz 2011-ben Európa Kulturális Fővárosa.

Az EKF-program részeként összesen több száz – többségében ingyenes – rendezvényt tartanak 50 millió euróból a 175 ezer lelkes egyetemi műemlékvárosban, Finnország ötödik legnagyobb városában. A változatos, olykor egészen különc programokkal a szervezők kétmillió vendéget szeretnének az ország délnyugati részén fekvő kikötővárosba csalogatni, miközben egész Finnország lakossága alig haladja meg az ötmilliót.

„A mi üzenetünk az, hogy a kultúra gyógyít: jó tesz a lakosságnak, a környezetnek és az üzletnek” 

– mondta Aleksi Randell polgármester. A kultúra gyógyító hatását annyira szó szerint veszik, hogy a városban praktizáló orvosok 5500, kulturális rendezvényre szóló ingyenes belépőt írnak fel „receptként” a helyi lakosoknak.

A workshopok és partik egyik vezérhelyszíne az a Logomo Café,

amely erre az alkalomra egészen különleges hangulatú hellyé alakult át a német művész Tobias Rehberger és az Artek Studio kollaborációjának eredményeként, és ahol önálló kiállítást szentelnek többek közt a turkui születésű Tom of Finland aka Touko Laaksonen (1920-1991), és Alvar Aalto (1898-1976) világhírű építész és tervező munkásságának is.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr462758880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása