Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Tervezők, ha szívnak reloaded - Mocca ismét betépett a Zöld Oromtól...

Tervezők, ha szívnak reloaded - Mocca ismét betépett a Zöld Oromtól...

2011. február 04. - Mocca

Azt mondom teleportáljunk vissza Hollandiába. Tervezők, ha szívnak sorozatunk első helyszíne ugyanis Amszterdam egyik külvárosa Zaandam volt, ahol a Wam építészei által, minden bizonnyal egy „káfésopossütis” éjszaka utáni vicces hangulatú reggelen megálmodott tervek alapján húzták fel ezt a mesébe illő „hanzakastélykombó” hotelt.

Az egész épület úgy néz ki, mintha egy cirkuszi trükk lenne, azzal a fix kényszerképzettel, hogy mint a kártyavár egy szeszélyes fuvallat hatására, bármelyik pillanatban összeomolhat. A hagyományos német-alföldi stílusban felépült 12 emeletes zöldormos épület  (hi Anne !), olyan benyomást keltett - by the way, bennem - mintha eredetileg csak három szintesre tervezték volna, aztán az építész a jobb rálátás kedvéért kicsit hátrébb lépve, hirtelen ötlettől vezérelve ráhajított volna még kettőt...majd hármat...így dobálózva addig, amíg ki nem jött a tizenkettő.

Zandam egészen idáig két, az emberiség fennmaradása szempontjából meghatározó dologról volt híres. A keksz és kakaó gyártásról, valamint arról, hogy Európa első Mekijét is itt nyitották meg. Biztos vagyok benne, hogy ezzel az elképesztő épülettel tovább fogják fényesíteni - jogosan - a nem mindennapi hírnevüket.

A szem elsőre nehezen fogadja be az épület szokatlan, meseszerű látványát, viszont minél többször néz fel rá, annál inkább kezd elfogadhatóbbá válni, egészen addig, amíg visszavonhatatlanul - ahogyan persze én is -, bele nem szeret. Azok a tetőterek ott legfelül OMG...!

Mint valószínűleg sokaknak feltűni, ez a poszt már szerepelt a Manzárdon, az update apropója, hogy találtam pár képet és egy videót a szóban forgó Inntel Hotels Amsterdam Zaandam enteriőrjéről. Enjoy!

via: archdaily, mimoa, e-architect

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr812638226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása