Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egy eklektikus fröccs - Hotel De Brett

Egy eklektikus fröccs - Hotel De Brett

2011. január 12. - Mocca

A Hotel De Brett nem mai „gyerek”. Új-Zéland legnagyobb városában, Aucklandben áll, első vendégeit pedig 1841-ben még The Commercial Hotel néven fogadta. Központi fekvésének köszönhetően hamar a korabeli társasági élet központjává vált, ahová sikk volt betérni, és ahol mindig történt valami érdekes...

Egy tragikus tűzvész azonban 1858-ban véget vetett e pezsgő fénykornak - a katasztrófa következtében az épület gyakorlatilag porig égett - igaz, csak átmeneti időre, ugyanis újjáépítése után további 118 éven át működött a városi polgárok, valamint az ide érkező idegenek legnagyobb megelégedettségére.

A szálloda életében komoly változást az 1959-es év hozott, amikor egy helyi sörgyár, a Dominion Breweries megvásárolta, majd pénzt nem kímélve felújította a city frekventált saroktelkén álló épületet.

Ekkor kapta új nevét, és ezt az időpontot tartják mind a mai napig az új-zélandi turizmus fordulópontjának is. Azonban a történetének ezzel még nincs vége...

A De Brett mai tulajdonosai ugyanis néhány évvel ezelőtt két belsőépítészt - Michelle Deery és John Courtney - kérték fel, hogy a szálloda belső tereit egy erőteljes ráncfelvarrás keretén belül a hely adottságait, múlt századi hangulati elemekkel, az art deco és retró stílusjegyek finoman összehangolt eklektikus fröccseivel egy miden igényt kielégítő barátságos butik-hotellé varázsolják, ami úgy látom, látványosan jól sikerült nekik.

via: weheart

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr242578630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása