Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Új fény ikon született? - Tape Lamp

Új fény ikon született? - Tape Lamp

2010. december 02. - Mocca

Van annak valami keserédes bája, ahogy teljesen szabálytalan időintervallumonként retrórácuppanás keríti hatalmába a fél világot. Nem? Miközben fénysebességgel változnak körülöttünk a dolgok, mi emberek szinte élvezzük, hogy időről-időre be/vissza toppannak életünkbe régen elfeledett tárgyak a főnix madár mintájára önnön hamvaiból kelve új életre...

Mindannyian -az én korosztályom biztosan- nosztalgiával gondolunk az "ánti" idők első üzenetrögzítős telefonjaira vagy diktafonjaira, melyekben a hangot nem csippek vagy memókártyák rögzítették, hanem az akkori kor egyik kurrens "high-tech" kütyüje, a micro kazetta.

Valami hasonló, olyan 80-as évek hangulatát idéző élményt okozott bennem egy friscói cég, a Transparent House legfrissebb ötlete, a micro kazetták tömegéből megalkotott dekoratív asztali lámpa a Tape Lamp. A lézerrel vágott plexiből, valamint 100 darab kazettából kézzel készült lámpák rászolgálnak az ikonikus jelzőre! 

via: yankodesign

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr832488831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása