Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Kantár utca 14. - Cape Town

Kantár utca 14. - Cape Town

2010. november 14. - Mocca

Innen is az Atlanti-óceán „lehangolóan rút” panorámájában lehet gyönyörködni, pedig jó néhány ezer mérfölddel odébb vagyunk már tegnapi helyszínünktől Sao Paulótól. Vasárnapi épületmatinénk egy a (Johannesburg) Cape Town feletti sziklák árnyékában rendkívül diszkréten megbújó, a Kantár utca (Bridle Road) 14. szám alatti lak.

A klasszikus eleganciát, könnyedséget sugárzó épület nem csak a külső, de a szellős belső terek kialakításakor is a legjobb skandináv/japán hagyományok ötvözésével, illetve szellemében épült. A falak és az ablakok arányát például sikerült úgy optimalizálni, hogy egy konstans, a völgyben lévő metropoliszt és az óceánt magába foglaló pazar 180 fokos „beépített 3D” panorámakép lett az eredménye.

Az Antonio Zaninovic építész által tervezett Gubbins House iskolapéldája a kihívásoktól sem mentes tájépítészeti irányzatoknak, amik hirdetik: igen, az ilyen jelentős struktúrájú épületeket is meg lehet bizony építeni úgy, hogy az a környezettel, a helyi flórával tökéletes harmóniában, szinte azzal szimbiózisban tudjon együtt élni.

Hmm. Úgy döntöttem, most jól átmegyek irigybe, egy időre…

via: coolhunter, coolist

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr512448184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása