Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Zöld játék, zöld jövő - Kartonjáték

Zöld játék, zöld jövő - Kartonjáték

2010. november 09. - Darqo

Az, hogy a természet megóvása, szűkebb és tágabb környezetünk védelme rajtunk (is) múlik, közhelyszámba megy. Az viszont, hogy a környezettudatos gondolkodásra való nevelést nem lehet túl korán kezdeni, még kevesen tudják és gyakorolják. Egy kedves csapat, Zsuzsa és Éva a Kartonjáték webáruház megálmodói célul tűzték ki maguk elé, hogy az „ökotudatosságot” tágabb környezetben is elterjesszék kis hazánkban, széles palettán kínálnak különböző termékeket kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Webáruházukban a zöld-design hazai és nemzetközi kínálatából válogatott számos környezetbarát termék megtalálható. Folyamatosan bővülő kollekciójukban kreatív, készségfejlesztő játékokat kínálnak gyerekeknek, a környezettudatos felnőttek részére pedig kifejezetten szép és környezetbarát tárgyakat, ajándékokat és különleges dekorációs ötleteket ajánlanak.

 

A környezetbarát generáció kineveléséhez kíván segítséget nyújtani kicsiknek és nagyoknak egyaránt az általuk forgalmazott, újrahasznosított papírból gyártott holland KIDSONROOF játékmárka. Játékaik, a környezetbarát játékok - az úgynevezett „green toys” - piacán Európa-szerte közkedvelt és keresett termékek. A tervezőpáros egy holland-orosz házaspár, akik 3 gyerekükkel néhány évre a holland főváros helyett a Dél-franciaországi hegyekben, egy áram és folyóvíz nélküli házat választottak lakóhelyül. Ezen a helyen, kiszakadva a városi rohanásból, az új inspiráló környezetben, gyerekeik bevonásával születtek meg az első kartonjáték ötletek.

Az óvodáskorosztály kedvencei a dekorálható karton babaházak, amelyek valódi hordozható kuckóként szolgálnak.

A háromdimenziós építőjátékok a 6-12 éves korosztálynak szólnak. A lélegzetelállító grafikákkal díszített készletekből az űrhajótól a házon át, a különféle állatokig számos kis játékcsoda építhető.

A 70 cm magas karácsonyfájukat pedig nem kell kivágni és még a tűleveleit sem hullatja, hiszen környezetbarát újrahasznosított kartonból készült. Gyerekszobába, nappaliba, irodába, kiegészítő dekorációként, vagy akár a megszokott fa helyett is ajánlják.

És ha már úgyis hamarosan itt a karácsony, meg kell említeni a háromdimenziós, felállítható üdvözlőlapjaikat is. Az üdvözlőlapokból kiemelhető karácsonyfa, szarvas, angyal ünneplőbe öltözteti a lakást, ráadásul a képeslap remek ajándékötlet is egyben.

Az ökotudatos játékgyártók egyre bővülő piacán a KIDSONROOF által tervezett zöld játékok kiemelkedő szakmai sikereket értek el az elmúlt években. TOTEM névre keresztelt termékcsaládjukat a Time Magazine Style & Design kiadványa 2009 májusában a világ 100 legjobb öko-design terméke közé választotta. Ami azt is jelenti természetesen, hogy ezek a játékok nem csupán „zöldek”, de külcsín, funkció és kreativitásfejlesztés tekintetében is felveszik a versenyt a hagyományos játékokkal.

 

A Kartonjáték csapat olyan tárgyakat válogatott össze webáruházába, amelyek ötvözik a designt a zöld szemlélettel. Remek példa erre az INKE tapéta. Inke Heiland holland grafikus régi tapétagyárak maradék készletét felhasználva vág ki különleges mintájú állatsziluetteket. A változatos minták között eredeti 60-as, 70-es évekből származó retrocsemegék is találhatók.

Változatos mintákkal az Envirosax is büszkélkedhet. A világszerte egyre népszerűbb, környezetbarát bevásárlótáskák kitalálója egy ausztrál házaspár, Belinda és Mark David-Tooze. Az ötlet 2004-ben született, egy bevásárlás utáni borozgatás közben. Belinda – aki a designért felelős – szép, divatos, jól használható és strapabíró bevásárlótáskáról kezdett álmodozni. Szerencsére kémikus férje támogatta őt ötletében és vállalkozásuk mára nagy nemzetközi céggé nőtte ki magát. A bevásárlótáska kiváltja a nejlonzacskók tömegének használatát, így kímélve a környezetet, ugyanakkor modern, trendi színeivel, mintáival stílusos kiegészítője a mindennapoknak.

A fenti felsorolás mind csak ízelítő abból a széles választékból, ami a forgalmazó honlapján, a kartonjatek.hu internetes oldalon részletesen is megtekinthető. Ha pedig még jobban beleásnátok magatokat az életükbe, érdemes blogjukra is rendszeresen ellátogatni, valamint facebookos profiljukat is érdemes lájkolni sok-sok háttér-információért.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr402436009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása