Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Szexshop Karim Rashidtól

Szexshop Karim Rashidtól

2010. október 25. - Darqo

Már hét elején témánál vagyunk! Muszáj, ha egyszer Karim Rashid egyik legújabb munkája pont egy szexshop enteriőrjének megtervezése volt. Örvendetes, hogy az üzlet tulajdonosai is törekedtek az egyediségre, valamint egy neves tervező-designer is hajlandó volt nevét adni egy amúgy jellemzően sötét és "mocskos" helyként kezelt belső tér újragondolásához.

A berlini Fun Factory 200 négyzetméteres, több szintes belső tereiről nem nehéz megállapítani, hogy Karim Rashid keze van a dologban. A padlótól elkezdve a bútorokon át a fali motívumokig mindenhol visszaköszön a tervezőre nagyon jellemző innovatív színhasználat és formavilág. Sokszínű geometrikus formák, lágy, egymásba fonódó vonalak, a hetvenes évek optikai formáit idéző grafikai design. Mindez egy olyan környezetben, melyet mind a mai napig nagyon sokan tabuként kezelnek.

„Hiszek benne, hogy azok a tárgyak, amik formálják az életünket, stílusokon átívelnek, különböző kontextusokban bárhol érvényesülhetnek. A formák és az anyagok lehetnek természetesek és szintetikusak, amit a modern világ innovációi - a telekommunikáció, az információ - és a szórakoztatóipar, a viselkedésmód egyaránt inspirálnak. A kulturális hatások új formákat, új tereket, új életmódokat, anyagokat és stílusokat követelnek. Olyan környezetet hozok létre, amely pozitívan befolyásolja az életünket. Érzékeny minimalizmusnak, vagy egyszerűen csak Érzékenységnek minősítem a saját stílusomat, amiben a tárgyak kommunikálnak egymással, inspirálnak bennünket. A geometria és az organikus formák házassága az én világom" - így jellemzi magát az egyiptomi tervező.

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr712397028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása