Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Jól öltözött bútorok Soojin Kangtól

Jól öltözött bútorok Soojin Kangtól

2010. október 12. - Darqo

Magam is lelkes fogyasztó vagyok, de teljesen egyetértek azokkal a gondolatokkal, melyek szerint a fogyasztói társadalomban a fogyasztást a szociális élet szerves része, fogyasztás közben szociális előírásoknak, normáknak engedelmeskedünk, a társadalmi struktúrában mozgunk, ott pozicionáljuk magunkat, identitást építünk, fogyasztási szokásainkkal üzeneteket küldünk a többiek felé. Amikor valaki egy bizonyos márkát vásárol, akkor nem feltétlenül az adott dolog hasznossága motiválja, mint inkább a megvásárlása révén a társadalomban elfoglalt pozíciójának jelzése. A ruhadivat követése inkább tekinthető mások felé küldött üzenetnek, mint belső, másoktól független igények kielégítésének. De mindezekkel egészen addig nincs probléma, ameddig az ember tisztában van azzal, hogy mi motiválja a vásárláskor és olykor még rá tudunk csodálkozni olyan egyedi dolgokra, amik nem minősülnek státusszimbólumnak, viszont értéket közvetítenek. Ilyen például Soojin Kang jól öltözött bútorkollekciója.

A dél-koreai születésű designer a maga módján tűvel és cérnával korteskedik a vásárlói tudatosság mellett. Kézzel készített bútorruháit a hagyományos kézművesség és az antik nyersanyagok szeretete inspirálta. Kellemes fricskaként, finom iróniaként is értelmezhetjük az elegáns és puha tapintású velúr ruhákat, melyekkel az antik- vintage bútorokat burkolja. Az ő célja ezzel a technikával, hogy rendkívül egyedi darabokat hozzon létre, sajnos extra limitált mennyiségben, hiszen mindegyikből csak egyetlen példány készül.

via: yatzer

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr972365045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása