Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Extrém Nike koncepció Bill Tikostól

Extrém Nike koncepció Bill Tikostól

2010. október 08. - Darqo

A világ egyik legnevesebb edzőcipő-, sportruházat- és sportszergyártócégének alapítója, Bill Bowerman néhány évtizeddel ezelőtt így nyilatkozott saját márkájáról, a Nike-ról: "A mi nyelvünk a sport nyelve, amely a szenvedélynek és a versengésnek az egész világon ismert szótárán alapszik. Sok minden történt a Nike-nál, amióta belépett a piacra, a legtöbb ezek közül jó dolog volt, néhány viszont kétségtelenül kellemetlen. De a cég mindvégig azon volt, hogy lehetőséget teremtsen a teljesítmény növelésére mindazoknak, akiknek ez hasznára válhat, és erőt adó üzenettel szolgáljunk mindenki számára, aki odafigyel rá." Bill Tikos (a The Cool Hunter blog és az Access Agency kreatív ügynökség alapítója) ezt az alapvető gondolatot meglovagolva találta ki a Nike Extreme koncepciót.

Bill, ha csak gondolatban is, de úgy tűnik szeret a nagy brandekkel játszani, újragondolni, kiegészíteni repertoárjukat, így nem meglepő, hogy a Nike-t pont az extrém sportok oldaláról közelítette meg, a cég védjeggyé vált logoját felhasználva. A Carolyn Davidson által 1971-ben tervezett "pipa" szolgáltatja ugyanis a Nike Extreme alapját. A pipa alakú hőlégballon, csúszda, sípálya, szánkó ötlete hatásos és néhol valóban egészen veszélyes -a sípálya esetében halálos borulásoknak helyet adó- szerkezeteknek tűnnek. Kíváncsi volnék a Nike véleményére!

via: the cool hunter

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr372355869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása