Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

beton...dzsungel...beton...dzsu... - Casa Torcida, Costa Rica

beton...dzsungel...beton...dzsu... - Casa Torcida, Costa Rica

2010. október 07. - Mocca

Costa Rica egyik szubtrópusi esőerdőkkel borított félszigetének közepén, egy hegyoldalba épített viskóról van szó, ami abszolút rászolgál mindenféle értelemben a fenti jelzőre. A 3+1 szintes óriási luxusvillába nem kevés betont kellett az alapozásnál felhasználni, hiszen a földnyelv szeizmikus aktivitás szempontjából az ország egyik legveszélyeztetettebb területe...

Az SPG Architect építészeinek azonban a tervezés szakaszában nem csak ezzel, de a szinte hetente bekövetkező kisebb-nagyobb földcsuszamlások tényével is számolni kellett.

Ennek érdekében ahol lehetett masszív beton főfalakkal oldották meg az épület teraszos struktúrájának stabilitását, ugyanakkor a hatalmas mozgatható üvegfelületekkel fokozott kapcsolatot teremtettek az épületet körbeölelő őserdővel, látványosan oldva annak zártságát, egyúttal pazar rálátást biztosítva a szörfözésre is kiválóan alkalmas öbölre.

A tetőtéri fotóvoltaikus napelemeknek köszönhetően teljes egészében önfenntartó Casa Torcida Costa Rica legnagyobb családi napenergia termelője is egyben a maga 18,4 kW teljesítményével, igaz ezt a víztisztítóval és forgatóval ellátott medence, a „beépített” state-of-the-art stúdió, valamint a képek tanúbizonysága szerint az áramspórolás iránt kevésbé elkötelezett lakók energiafogyasztása is indokolja.

via: archdaily

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr832354114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása