Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Nagyon fehér és ambivalens - Villa St.Tropez

Nagyon fehér és ambivalens - Villa St.Tropez

2010. szeptember 10. - Mocca

A most bemutatásra kerülő villát nem egyértelműen pozitív példaként prezentálnám. A hely, ahol található persze durcásan, de bevállalható, hiszen ki ne tudna magának elképzelni egy nyaralót a francia riviéra gyöngyszemének számító St Tropez-ban?

A holland designer házaspár, Jan és Monique des Bouvrie bár rendkívül elfoglalt saját cégük, a Het Arsenaal vezetésével, és gyakran kell üzleti ügyben Amszterdamba utazniuk, idejük nagyobb részét azonban itt töltik.

„A fehér egyfajta belső békét ad.

Tér és fény szinte szürreális, nagyon fehér,

mint a január...”

Egy rossz szavunk nem lehet a tulajdonosok ízlésére, hiszen a ház enteriőrjében igényesen összeválogatott kiegészítők egész sorát találhatjuk. Van itt minden mi szem-szájnak ingere, a teljesség igénye nélkül:

Anglepoise lámpa, Liu Yués, Robert Wilson és Mimmo Palladino képek a falakon, Job Smeets óriáskanál, egy alig észrevehető hófehér életnagyságú ló, Tuuci napernyő a teraszon, Paco Rabanne , Philippe Starck székek és két ikonikus Eileen Gray ülőalkalmatosság...

...és az egész összképet mégis lerontja valami nagyon nem odavaló. Valami nagyon győzikés, amitől feláll az összes szőr a hátamon. Számomra teljességgel felfoghatatlan, mi a francot keresnek azok a szerencsétlen zebratetemek -igen tudom, de akkor is- ebben a környezetben? Lehet, hogy csak szerintem annyira ízléstelen, hogy az már fáj? Vagy csak nálam veri ki az ilyesmi a biztosítékot? Kíváncsi lennék a véleményekre!

via: mixr

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr802286283

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Neurotikus lakásnemvevők enciklopédiája: A zsebterrorista 2010.09.10. 15:33:57

A zsebterrorista józan és megfontolt. Azzal tetszeleg magának, hogy tudja, mit miért. Megvan a módszere. A stratégia. Látszik, nem először csap le kéjesen. Feljön, mégis feljön, pedig már lentről, az utcáról kivizslatta, hogy szóba se jöhet a letőt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása