Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

RIP 100 wattos izzó

RIP 100 wattos izzó

2010. szeptember 01. - Mocca

Estelle Sauvage az Ecole Nationale supérieure d’Art et de Design de Saint-Etienne-n megszerzett diplomáját vitathatatlanul megérdemelte. Azért merem ezt ennyire magabiztosan kijelenteni, mert véleményem szerint annak, akinek egy villanykörtéből meg egy üvegkannából a világító vízforraló villan be elsőre, az nagyon rajta tartja a kezét a kreativitás képzeletbeli pulzusán!

Az izzó illetve maga a foglalat egy fa alapba van süllyesztve, míg az üvegkanna alja -sajnos üvegipari ismeretek hiányában- nem találok rá jobb szót, pontosan a villanykörte formájára, amolyan inverz égőformára lett kihúzva/kiképezve. A teáskannát ezután nyugodtan rá lehet helyezni a lámpára, egyfajta búraként akár sejtelmes és igazán eredeti világítással feldobva a hangulatot. A bekapcsolt villanykörtére némi légréssel tökéletesen símuló üvegből néhány perc múlva már önthetjük is bögrénkbe a kedvenc teánkból főzőtt finomságot. Ez persze ma már csupán egy fikció, hiszen...

...ez a műremek tulajdonképpen egy méltó búcsú a 100 wattos izzóktól. Boltokban értelemszerűen nem lesz kapható, mivel az Európai-Unió területén napra pontosan egy évvel ezelőtt (2009) kivonták a forgalomból ezeket az égőket. RIP...

Ennek ellenére az ötlet, valamint a kivitelezés annyira egyszerű és okos, hogy gyorsan be is írtunk tízes skálánkon egy erős kilencest mademoiselle Estelle Sauvage ellenőrzőjébe!

via: beautifullife

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr942264878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása