Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egy szingli grafikus modern párizsi apartmanja

Egy szingli grafikus modern párizsi apartmanja

2010. szeptember 01. - Mocca

Minden bizonnyal megvan annak is az előnye, ha valaki a szingli létformát választja -ez manapság amúgy is übertrendi-, mint ahogy mostani lakásvizitünk szereplője is úgy döntött, hogy a munka és a képregények pótolni tudják egy szerető hitves szerepét.

A 28 éves francia grafikus, Mathieu Vinciguerra egy belvárosi 59 négyzetméteres apartmanban látta meg álmai otthonát. Az előző tulajdonos által meglehetősen leamortizált lakásért 400ezer dollárt csengetett ki, majd további 100ezret a felújítást végző szakemberek, a H2O Architects építészei zsebébe kellett csúsztatnia a tervezésért és felújításért.

Csak érdekességként említem meg, hogy az eredeti cikk egyik kommentelője kissé epés megjegyzésében tudatta velünk, hogy meghatotta a jó hír, már mint az, hogy mösziő Vinciguerra ennyiből meg tudta oldani a lakásproblémáját, viszont olyan helyzetben, hogy ezt megtehesse, a franciák mindössze 0.0002 százaléka él!

"How does a 28 year old afford a 400K$ apartment and have an extra 100K$ for remodeling? Thanks for showing us what 0.0002% of the population can do."

A munkálatok befejezését követő végeredmény azonban kárpótolta a tulajdonost az olcsónak egyáltalán nem nevezhető befektetés után.

A felújítás illetve festés során a színekkel nagyon csínján bántak. Az egész enteriőr barlangszerű benyomást kelt, viszont a túlnyomóan hófehér falak és plafon ellensúlyozzák ezt az érzést, szinte duplájára tágítják az amúgy is szűkös tereket. Személyes kedvenceim a nappalit a konyhától, valamint az apró dolgozó szobát az előszobától szelektáló multifunkciós térelválasztó elemek. A belső felületek narancssárgára festéséért pedig külön elismerés jár.

A lakásban kb. egymillió ötletesen rejtett süllyesztett polc található, melyeknek háromnegyed részét a tulajdonos gyermekkora óta összegyűjtötte, és az azóta is szaporodó Marvel-képregények töltik ki, míg a maradék rekeszekben a ruhák, cipők és egyéb kacatok rejtőznek. Összességében egy a tulajdonos személyiségével stílusosan harmonizáló és azzal azonos frekvencián rezgő kreatív műhely, egyben egy magának való modern férfi időnkénti visszavonulására abszolút alkalmas 21.századi kuckó lett a végeredmény.

via: dwell

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr652264504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása