Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Mediterrán parazitaváros egy olasz viadukt alatt?

Mediterrán parazitaváros egy olasz viadukt alatt?

2010. augusztus 29. - Mocca

Darqo csodálatos őszi HDR fotó és time-lapse válogatását követően most egy építészettel kapcsolatos ámulatba ejtő hírrel szeretném továbbra is tátva tartani a kedves olvasó száját.

Az utóbbi évek egyre több és merészebb parazita-építészeti koncepciói közül Stephane Malka párizsi La Défense/Grande Arche-féle elgondolásáról már sokat lehetett olvasni a különböző tematikus oldalakon...

(képre kattintva bővebb infó a Hg.hu oldalán)

...ezért most egy szintén ebbe a kategóriába sorolható és legalább annyira elképesztő ötletről essék szó néhány sokatmondó látványtervvel fűszerezve.

A South Park Solar – Napenergia autópálya /Parco Solare Sud – l’Autostrada Solare/ című pályázatot Calabria régió kormányzója hirdette meg. A Salerno-Reggio Calabria közötti A3-as autópálya szakaszra július közepéig lehetett benyújtani a paneleket. A beérkezett pályaművek között az egyik legérdekesebb a kanadai JA Studio vertikális város víziója volt, amit a tervezők a használaton kívüli és majdnem lebontásra is ítélt Scilla és Bagnara közötti 2×2 sávos völgyhídra álmodtak meg.

A kanadai pályázat látványtervei egy teljesen önfenntartó, elképesztő struktúrájú viaduktvárosról szólnak, mely leginkább az Inception című film hangulatát idézi. Már megszokott kérdésünk ismét: ha megvalósulna, Te lennél egy mediterrán hangulatú viaduktváros lakója?

via: archiportale

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr852256611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása